Kamerplanten die weinig water nodig hebben

Stel, je bent een plantenliefhebber maar de verzorging is niet aan jou besteedt. Dat kan gebeuren. Niet iedere plantenliefhebber beschikt over groene vingers. Om je een beetje op weg te helpen hebben we 8 planten voor je op een rijtje gezet. Al deze planten hebben één ding gemeen: ze hebben weinig water nodig.

Daarnaast zijn ze ook niet de lastigste qua standplaats. Dit maakt de kans op dode planten nog wat kleiner. Gelukkig zijn er wel meer dan 8 soorten die weinig water nodig hebben. Zo kun je die Urban Jungle gerust uitbreiden.

8 kamerplanten die weinig water nodig hebben

1. Aglaonema

De Aglaonema vindt water geven alles behalve belangrijk. Eisen heeft deze plant dan ook niet echt. Geef eens per 1 week water en doe dit in de winter 1x per 2 weken. Als je hem eens vergeet water te geven is dat ook geen probleem. Al heeft ook de Aglaonema gewoon water nodig.

2. Zamioculcas

Ook de Zamioculcas is een kamerplant die weinig water nodig heeft. In de winter heeft de plant slechts eens per 2 à 4 weken een slok water nodig. Het beste kun je in de zomer wel eens per week een scheutje water geven. Als is het geen probleem als je de watergift een keer vergeet.

3. Dracaena

Een plant die liever te weinig dan te veel water krijgt is de Dracaena. In de zomer heeft de Dracaena slechts eens per 2 weken water nodig. In de winter kun je de watergift aanpassen naar eens per 4 weken. En als je Door velen wordt de Dracaena dan ook gezien als een makkelijke kamerplant. Zet de plant neer op een standplaats met halfschaduw en ze gaat haar gangetje wel.

4. Yucca

Ondanks dat de Yucca lijkt op een palm, komt hij uit de Aspergefamilie. Deze familie bestaat niet uit gulzige waterdrinkers. De Yucca heeft in de winter dan ook slechts eens per 4 à 6 weken water nodig. In de zomer mag je vaker water geven, maar pas hiermee wel op voor wortelrot. Je kunt in de zomer dan ook het beste iedere 1,5 à 2 weken water geven.

5. Cycas

Zoek je een plant die eenvoudig is in onderhoud? Dan ben je bij de Cycas aan het juiste adres! De plant heeft in de winter eens per 4 á 6 weken water nodgi. In de zomer kun je het beste water geven zodra de grond bijna helemaal uitgedroogd is. Dit is meestal rond de 2 weken. Al kan de grond van de Cycas met echt warme dagen al eerder opgedroogd zijn.

6. Sansevieria

Dé studentenplant, de Sansevieria, heeft zoals zijn bijnaam al doet vermoeden weinig water nodig. In de winter kan de plant gerust 6 tot 8 weken zonder water. Geen probleem! In de zomer is eens per 2 weken voldoende. Het belangrijkste is dat de aarde van de Sansevieria volledig opdroogt. Makkelijk, toch?

7. Cactussen en vetplanten

Dit zijn waarschijnlijk de planten waarvan je al wist dat ze weinig water nodig hebben. Vetplanten en cactussen slaan het water op in de stam. Hierdoor doen ze erg lang over het beest water dat ze hebben gekregen. In de winter kun je gerust de watergift 6 weken tot 2 maanden uitstellen. In de zomer is het wel belangrijk om vaker water te geven, al is 1x per maand meestal wel voldoende. De meest populaire vetplanten zijn de Aloë Vera, Crasulla en de Agave.

8. Tillandsia

De Tillandsia komt in twee soorten, in de versie als luchtplant en de Cyanea. Het grote verschil is dat de Cyanea wel over wortels bevat en luchtplanten geen wortels hebben. Een luchtplant hoef je dan ook geen water te geven. Een groot pluspunt dus! Al is het wel belangrijk om een luchtplant eens in de 2 à 4 weken te besproeien met een plantenspuit. De Tillandsia Cyanea heeft in de zomer eens per week water nodig. In de winter mag de watergift verlagen naar eens per 2 weken à 3 weken.

Shop onze Kamerplanten

Volg ons op Instagram