Aglaonema stekken

Aglaonema is de perfecte badkamerplant. Ze houden van een vochtige omgeving en staan graag op donkere plekjes. Een Aglaonema herken je, net als de Calathea en Maranta, aan haar opvallende bladtekeningen.

Het stekken van de Aglaonema is erg eenvoudig. In principe heb je dan, naast je handen, geen benodigdheden nodig. Oké, wellicht is een handdoek tegen de troep wel handig. Stekken maar!

Benodigdheden

  • Aglaonema
  • Schaar of mes
  • Desinfectiemiddel of pure alcohol
  • Oude handdoek
  • Bloempot met verse potgrond

Aglaonema stekken in 4 stappen

Stap 1: Desinfecteren

Maak eerst het mes schoon dat je wellicht gaat gebruiken.

Houd het mes onder heet water en maak het goed schoon. Zo vermijd je dat je onnodig bacteriën overbrengt tijdens het stekken.

Heb je toevallig desinfectiemiddel of pure alcohol? Desinfecteer het gereedschap dan na het afspoelen. Weg met die bacteriën en schimmels!

Stap 2: Graaf de plant uit

Leg een oude handdoek neer.

Haal de Algaonema uit de pot. Schud de plant boven de pot, om zo de oude aarde los te maken. Verwijder zoveel mogelijk oude potgrond tussen de wortels.

Stap 3: Snijd de stek los

Voordat je de moederplant in verschillende delen gaat scheuren, is het verstandig om te bedenken in hoeveel stukken je de plant wilt gaan verdelen. Houd er rekening mee dat de stekken hun eigen wortels moeten hebben.

Scheur vervolgens voorzichtig de moederplant uit elkaar.

Gaat het losscheuren niet makkelijk? Je kunt het beste het mes erbij pakken en de kluit uit elkaar te snijden, in plaats van de wortels met je handen te breken.

Stap 4: Verzorgen van de stekken

Plaats de stek in een pot met verse potgrond. Giet een beetje water rond de stek, zodat de grond licht vochtig is.

Na ongeveer een maand zullen de wortels zich hersteld hebben en kan er nieuwe groei zichtbaar zijn. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Vooral als het winter is, kan het zijn dat het langer duurt voordat er groei optreedt. Wees voorzichtig met te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

Shop onze Aglaonema's

Volg ons op Instagram