Cactus stekken

Als je kijkt naar de verzorging van een Cactus, gaat dit net zo makkelijk als bij Euphorbia’s en Vetplanten. Ditzelfde geldt voor het stekken van de cactus, net zo eenvoudig.

Benodigdheden

  • Cactus
  • Mes
  • Desinfectiemiddel of pure alcohol
  • Bloempot met verse potgrond

Cactus stekken in 3 stappen

Stap 1: Desinfecteren

Maak eerst het mes schoon dat je wellicht gaat gebruiken.

Houd het mes onder heet water en maak het goed schoon. Zo vermijd je dat je onnodig bacteriën overbrengt tijdens het stekken.

Heb je toevallig desinfectiemiddel of pure alcohol? Desinfecteer het gereedschap dan na het afspoelen. Weg met die bacteriën en schimmels!

Stap 2: Neem stekken van de cactus

Heb je een cactus die knobbels heeft? Dan kan je deze knobbels er voorzichtig afsnijden.

Groeit de cactus in de lengte? Dan kun je de stengel dichtbij de potgrond afsnijden.

Laat in beide gevallen de wond minstens één week goed drogen.

Stap 3: Verzorgen van de stekken

Zodra de stekken gedroogd zijn, kunnen ze in de potgrond worden gezet. Gebruik een mix van potgrond en zand voor de stekken. Je kunt de stek op de aarde leggen of in de grond steken.

Plaats de stek op een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk dat je de stek de eerste periode geen water geeft. Geef de stek alleen water als de stek groei laat zien.

Tip: Heeft de cactus last van wortelrot, of zie je zelfs rot op de stengel? Dan kun je het beste om de rot heen snijden. Raak je per ongeluk wat van het rot aan? Maak het mes dan goed schoon. Doet je dat niet, dan kun je de rot per ongeluk verspreiden.

Shop onze Cactussen

Volg ons op Instagram