Chinees lantaarnplantje (Ceropegia woodii) stekken

De Ceropegia Woodii, of zoals wij hem noemen het Chinees Lantaarnplantje is een populaire kamerplant.

Hij heeft lange stengels die alsmaar langer worden. Echt vol zal de plant dan ook niet worden, tenzij je het Chinees Lantaarnplantje gaat stekken. Een eenvoudige manier om een volle hangende kamerplant te creëren!

Benodigdheden

  • Chinees Lantaarnplantje
  • Schaar
  • Desinfectiemiddel of pure alcohol
  • Glas of vaasje met water
  • Optioneel: stekpoeder

Chinees Lantaarnplantje stekken in 4 stappen

Stap 1: Desinfecteren

Maak eerst de schaar schoon dat je wellicht gaat gebruiken.

Houd de schaar onder heet water en maak het goed schoon. Zo vermijd je dat je onnodig bacteriën overbrengt tijdens het stekken.

Heb je toevallig desinfectiemiddel of pure alcohol? Desinfecteer het gereedschap dan na het afspoelen. Weg met die bacteriën en schimmels!

Stap 2: Knip de stek los

Zodra de schaar schoon is, kun je beginnen met de vermeerdering. Knip een stengel van minstens 10 cm.

Wij raden aan om meerdere stengels los te knippen. Stekken is namelijk niet altijd succesvol. Hoe meer stengels je afknipt hoe groter de kans op (meer) succes.

Stap 3: Plaats de stek in water

Een Ceropegia Woodii groeit het best als hij in water wordt vermeerderd. Plaats de stengels in een glas met water, en zorg ervoor dat de bladeren het water niet raken.

Als bladeren in contact komen met water, zal alle energie van de stek naar de rottende bladeren gaan. Zorg er dus voor dat bladeren die het water raken verwijderd worden.

Stap 4: Verzorgen van de stekken

Na een paar weken kun je zien dat er wortels ontwikkelen in het water.

Zodra de wortels minstens 3 tot 5 cm zijn kun je de stekjes verpotten. Steek de kant van de wortels in de aarde. Het kan zijn dat het stekje een beetje moet wennen, maar uiteindelijk maakt ze al gauw nieuwe bladeren aan.

Tip! Als het Chinees Lantaarplantje al wat ouder is, maakt ze op den duur ook knolletjes aan. Knip deze knolletjes af en duw ze een beetje de grond in. Uiteindelijk groeit hier vanzelf weer een nieuw plantje uit!

Shop onze hangplanten

Volg ons op Instagram