Croton (Codieaum) stekken

De Croton (Codieaum) is misschien wel één van de meest kleurrijke plantensoorten die er is. De Croton is dan ook een echte eyecatcher! Wij begrijpen dan ook erg goed dat je de plant graag zou vermeerderen.

Benodigdheden

  • Croton (Codieaum)
  • Mes
  • Desinfectiemiddel of pure alcohol
  • Bloempot met verse potgrond
  • Plastic (boterham)zak
  • Optioneel: stekpoeder

Croton stekken in 4 stappen

Stap 1: Desinfecteren

Maak eerst het mes schoon dat je wellicht gaat gebruiken.

Houd het mes onder heet water en maak het goed schoon. Zo vermijd je dat je onnodig bacteriën overbrengt tijdens het stekken.

Heb je toevallig desinfectiemiddel of pure alcohol? Desinfecteer het gereedschap dan na het afspoelen. Weg met die bacteriën en schimmels!

Stap 2: Snijd de stek los

Je kunt ervoor kiezen om de stekken in water te zetten, of direct in de grond. Kies de manier waarop je wilt vermeerderen. 

In beide gevallen snijd je een stengel af met ten minste drie bladeren. Het beste is om de stek net boven een ander blad af te snijden.

Stap 3: Laat de wond drogen

Bij het lossnijden van de stek kan er witte vloeistof uit de stengel komen. Dep de wond droog van zowel de moederplant als de stek.

Als je stekpoeder hebt kun je dit vervolgens aanbrengen en wachten tot het poeder is opgedroogd.

Zet de stek vervolgens in een pot met verse potgrond. Gebruik een plastic zak die je om de stek en pot wikkelt. Dit voorkomt dat er bladeren uitdrogen.

Stap 4: Verzorgen van de stekken

Zorg ervoor dat de grond van de stek licht vochtig blijft. Zodra je merkt dat het stekje vastzit in de grond, zullen er waarschijnlijk wortels zijn gevormd. Je kunt dan de plastic zak verwijderen.

Shop onze Crotons

Volg ons op Instagram