Kun je een Dieffenbachia stekken?

De Dieffenbachia is een leuke en opvallende kamerplant. De bladtekeningen van de Dieffenbachia zijn net zo bijzonder als bij Calathea’s. 

Het stekken van de Dieffenbachia is makkelijker dan het verzorgen van de plant. De Dieffenbachia groeit als stek het beste in water. Dit is een bijzonder én leuk proces. Zo kun je de wortels goed in de gaten houden.

Benodigdheden

  • Dieffenbachia
  • Mes
  • Desinfectiemiddel of pure alcohol
  • Glas, vaas of beker met water
  • Optioneel: stekpoeder

Dieffenbachia stekken in 4 stappen

Stap 1: Desinfecteren

Maak eerst het mes schoon dat je wellicht gaat gebruiken.

Houd het mes onder heet water en maak het goed schoon. Zo vermijd je dat je onnodig bacteriën overbrengt tijdens het stekken.

Heb je toevallig desinfectiemiddel of pure alcohol? Desinfecteer het gereedschap dan na het afspoelen. Weg met die bacteriën en schimmels!

Stap 2: Snijd de stek los

Kies eerst een mooie stengel. Je kunt een stengel net boven de bladeren af te knippen. Het beste is om een stengel van minstens 15 cm af te knippen.

Heb je toevallig stekpoeder in huis? Dan kun je het stekpoeder aanbrengen op de 'open wond' van de stek en moederplant. Laat het poeder goed drogen!

Heb je geen stekpoeder? Geen probleem. Ook zonder kun je prima stekken. Hoewel het gebruik van stekpoeder de wortelgroei wel kan stimuleren. Het is dus een interessante optie om te overwegen.

Stap 3: Plaats stek in water

Vul een vaas of glas met water. Zet de stek(ken) in de vaas. Zorg ervoor dat de stek het water raakt, maar vermijd dat ook de bladeren het water raken. Bladeren die het water raken kunnen gaan rotten.

Als bladeren in contact komen met water, zal alle energie van de stek naar de rottende bladeren gaan. Zorg er dus voor dat bladeren die het water raken verwijderd worden.

Stap 4: Verzorgen van de stekken

Ververs het water eens per week. Zo houd je de stek gezond!

Zodra de stek wortels begint te ontwikkelen, kun je ze in de grond planten. Wortels zullen meestal na 2-4 weken verschijnen. Als de wortels meer dan 5 cm zijn kun je de stek verpotten in aarde.

Shop onze Dieffenbachia's

Volg ons op Instagram