Klimop (Hedera) stekken

In de natuur kan de Klimop maar liefst 30 meter hoog worden. Zodra je de plant als kamerplant gebruikt zal dit niet het geval zijn, maar klimmen zal hij zeker. Qua verzorging doet de plant niet moeilijk. Zowel binnen als buiten.

Het stekken van de Klimop, oftewel Hedera, is zeer gemakkelijk. Net als de verzorging van de plant. Je hebt wel wat geduld én tijd nodig, maar dan heb je ook wat!

Benodigdheden

  • Klimop (Hedera)
  • Schaar of mes
  • Desinfectiemiddel of pure alcohol
  • Glas met water of Bloempot met verse potgrond

Klimop stekken in 4 stappen

Stap 1: Desinfecteren

Maak eerst de schaar schoon dat je wellicht gaat gebruiken.

Houd de schaar onder heet water en maak het goed schoon. Zo vermijd je dat je onnodig bacteriën overbrengt tijdens het stekken.

Heb je toevallig desinfectiemiddel of pure alcohol? Desinfecteer het gereedschap dan na het afspoelen. Weg met die bacteriën en schimmels!

Stap 2: Knip de stek los

Je kunt de klimop net onder de bladeren afknippen. Zorg ervoor dat er nog wel bladeren boven de snijwond zitten. Houd er rekening mee dat de onderste bladeren van de stek nog verwijderd moet worden.

Het is verstandig om meerdere stekken tegelijkertijd te knippen.

Stap 3: Plaats stekken in water

Je kunt een klimop het beste vermeerderen in water. Vergeet niet het water wekelijks te verversen. Plaats de stek direct in het water. Zorg ervoor dat de bladeren die het water raken verwijderd wordt.

De bladeren die verwijderd moeten worden, kunnen met een schaar worden afgeknipt.

Stap 4: Verzorgen van de stekken

Na ongeveer 4 tot 6 weken zullen er wortels beginnen te groeien. Als de wortels ongeveer 5 cm zijn, kun je de stek verpotten in een bloempot. Gebruik verse potgrond om rouwvliegjes te voorkomen. Rouwvliegen ontwikkelen zich in een vochtige omgeving, zoals gebruikte potgrond.

Shop onze Kamerplanten

Volg ons op Instagram