Knoflook kweken en stekken in water

Koop je vaker knoflook dan dat je het daadwerkelijk gebruikt? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Dat doen we allemaal wel eens. Die knoflook kan makkelijk hergebruikt worden. En dat is niet lastig!
 

Benodigdheden

  • Knoflookteen met schil
  • Glas of vaas met water
  • Desinfectiemiddel of pure alcohol
  • Bloempot met verse potgrond

Knoflookplant kweken in 3 stappen

Stap 1: Plaats de knoflook in water

In het glas kun je een laagje water gieten. Zet het glas op een vensterbank en leg het teentje knoflook erin. Let op! Het is belangrijk dat de schil van de knoflook rond het teentje blijft zitten. Op deze manier groeien de stekken niet alleen sneller, maar zijn ze ook succesvoller.

Stap 2: Verpotten

Na ongeveer een week zal je zien dat er wortels uit de knoflookteen groeien. Ververs het water elke week, zodat er geen algen ontstaan. Zodra de wortels minstens 15 centimeter zijn kun je de stekken verpotten. Kies een bloempot met verse aarde zodat het stekje voldoende energie heeft om te wortelen.

Stap 3: Verzorgen van de knoflook

Een knoflook kan op een vrij lichte plek groeien. Te veel direct zonlicht zal het geen goed doen. Tegen de tijd dat de wortels lang genoeg zijn kun je de knoflook verpotten in een pot met verse potgrond. Zorg er ook dan voor dat je regelmatig water geeft, zodat de aarde continue licht vochtig blijft.

Tip: Wist je dat je de stengel knoflook ook in gerechten kunt gebruiken? Deze zijn lichter van smaak dan de knoflook zelf, en zijn gemakkelijk te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is een stukje van de stengel af te snijden. Succes verzekerd!

Shop onze Kamerplanten

Volg ons op Instagram