Koffieplant (Coffea Arabica) stekken

De koffieplant, of zoals hij eigenlijk heet de Coffea Arabica, is een bijzondere plant. Qua uiterlijk lijkt de koffieplant op de Ficus Green Kinky.

Na een paar jaar kan de koffieplant daadwerkelijk koffiebonen produceren. Hoewel je de bonen van een koffieplant niet kunt gebruiken, is het toch een leuke plant om te vermeerderen.

Benodigdheden

  • Koffieplant (Coffea Arabica)
  • Schaar
  • Desinfectiemiddel of pure alcohol
  • Plastic (boterham)zak
  • Bloempot met verse potgrond

Koffieplant stekken in 4 stappen

Stap 1: Desinfecteren

Maak eerst het mes schoon dat je wellicht gaat gebruiken.

Houd het mes onder heet water en maak het goed schoon. Zo vermijd je dat je onnodig bacteriën overbrengt tijdens het stekken.

Heb je toevallig desinfectiemiddel of pure alcohol? Desinfecteer het gereedschap dan na het afspoelen. Weg met die bacteriën en schimmels!

Stap 2: Knip de stek los

Knip één of meer stengels van minstens 15 cm. Het is het beste om meerdere stekken tegelijk te nemen, omdat niet alle stekken zullen gaan wortelen. Door meer stekken af te knippen vergroot je de kans op succes.

Stap 3: Plaats de stek los

Plaats de stekken in een bloempot met verse potgrond.

Wij raden aan om een plastic (boterham)zak te gebruiken, die je om de stek en de pot wikkelt. De plastic zak zorgt voor een vochtige omgeving, waardoor de stek sneller zal groeien.

Stap 4: Verzorgen van de stekken

Zet de stek op een lichte en warme plaats, maar vermijd direct zonlicht.

Geef de stekken eens in de twee weken water.

Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te bevochtigen met een plantenspuit. Zodra de stek wortels heeft van ongeveer 5 tot 10 cm, kun je de plastic zak verwijderen en de stek verpotten.

Shop onze Koffieplanten

Volg ons op Instagram