Peperomia stekken

De Peperomia vindt het heerlijk als je ‘ie eens in de zoveel tijd vergeten wordt. Een beetje verwaarlozen mag dus best!

Het stekken van de Peperomia is bijna net zo eenvoudig als het verzorgen van de plant. Slechts een paar benodigdheden en binnen enkele weken is er wortelgroei te zien. Ideaal zo’n plant.

Benodigdheden

  • Peperomia
  • Schaar of mes
  • Desinfectiemiddel of pure alcohol
  • Bloempot met verse potgrond
  • Plastic (boterham)zak

Peperomia stekken in 4 stappen

Stap 1: Desinfecteren

Maak eerst de schaar schoon dat je wellicht gaat gebruiken.

Houd de schaar onder heet water en maak het goed schoon. Zo vermijd je dat je onnodig bacteriën overbrengt tijdens het stekken.

Heb je toevallig desinfectiemiddel of pure alcohol? Desinfecteer het gereedschap dan na het afspoelen. Weg met die bacteriën en schimmels!

Stap 2: Knip de stek los

Ja, dat hoor je goed! Je vermeerdert een Peperomia door het losknippn van een stuk stengel met bladeren. Het enige wat je hoeft te doen is net onder de stengel de stek af te knippen. Mocht het niet lukken met een schaar, dan kun je ook een mes gebruiken. Desinfecteer het mes dan wel even.

Stap 3: Verpotten van de stek

Peperomia wortelt het beste direct in de grond. Plaats de stek goed in de potgrond.

Wij raden daarnaast aan om de stek onder een plastic (boterham)zak plaatsen. Je kunt de plastic zak over de stek heen halen en vervolgens aan de bloempot vastmaken. Dit zorgt voor een optimale luchtvochtigheid.

Stap 4: Verzorgen van de stekken

Je kunt de plastic zak het beste laten zitten tot de stek wortels heeft. Houd de stek goed in de gaten. Het is belangrijk om de vochtigheid op een goed niveau te houden.

Na ongeveer twee weken is de stek geworteld.

Zodra je ziet dat er nieuwe groei te zien is, kun je het plastic zakje van de stek verwijderen. Het is wel aan te raden om de grond de eerste maanden continue licht vochtig te houden.

Shop onze planten

Volg ons op Instagram