Hoe creëer je een Urban Jungle?

Je hebt de eerste stap genomen door op deze blog te klikken. Een Urban Jungle, dat zie je wel zitten! Je weet het misschien nog niet helemaal zeker, maar het begin is er.

Je gaat die ene kamerplant in de hoek van je kamer vergezellen met nieuwe groene vrienden. Alleen, hoe ga je dat eigenlijk doen?

Wat is een Urban Jungle?

Allereerst is het goed om de werkelijke definitie te leren kennen. Hoe creëer je iets waarvan je niet zeker weet wat het is? Precies! Dat is bijna onmogelijk. Wij denken graag met je mee, en leggen je met alle liefde het begrip Urban Jungle uit.

Een Urban Jungle betekent letterlijk een ‘stedelijke jungle’. Stedelijk. Juist! Niet ergens in de natuur, maar gewoon in jouw te kleine appartement middenin de stad. Van grote kamerplanten, bomen tot bloemen. Het mag allemaal! Als je maar de natuur naar binnenhaalt. Dat is het enige wat telt.

Een Urban Jungle in 3 stappen

Stap 1: vragenlijst doorlopen

In welke ruimte, kamer of plek wil je een Urban Jungle creëren? Dat is je eerste, en misschien ook wel belangrijkste stap. Zonder goede voorbereiding ben je nergens! Je kunt wel verzinnen welke planten je het liefste allemaal zou willen. Als de ruimte zich er niet voor leent, houd dat al snel op.

Belangrijk is niet alleen de ruimte, maar ook het licht dat binnenkomt en de luchtvochtigheid. Een leuk idee om je slaapkamer te vullen met luchtzuiverende planten. Maar als je bijna tot geen zonlicht in je kamer krijgt, zullen je planten het al snel begeven. Vul daarom deze handige checklist in!

  • In welke ruimte wil ik mijn Urban Jungle?
  • Hoeveel én hoe vaak schijnt de zon (direct) naar binnen?
  • Hoe is de luchtvochtigheid gesteld in deze ruimte?

Stap 2: lichtintensiteit bekijken

Als je onze checklist hebt ingevuld is het tijd voor de volgende stap. Filteren! Krijgt je gekozen ruimte veel (direct) zonlicht binnen? Kijk dan alleen naar kamerplanten die tegen veel zonlicht kunnen. Ditzelfde geldt natuurlijk voor weinig zonlicht.

Heb je daarnaast last van veel vochtigheid in huis? Filter dan ook op luchtzuiverende planten, deze kunnen de luchtvochtigheid verbeteren. Zodra je filters aanstaan krijg je een aanbod die past bij jouw situatie. Zo weet je zeker dat je niet voor planten kiest die niet in jouw omgeving passen.

Stap 3: Tijd voor keuzestress

Nu volgt het leukste gedeelte! Het kiezen van je kamerplanten voor jouw Urban Jungle. Een tip? Kies voor verschillende formaten, bladsoorten en kleuren planten. Het leukste aan een Urban Jungle is, dat dit geen geheel hoeft te zijn. Door te kiezen voor verschillende bladsoorten krijg je diversiteit. Als perfectionist kan dit lastig zijn! Toch verzekeren we je: hoe diverser het aanbod planten, hoe beter ze bij elkaar zullen passen.

Shop onze Kamerplanten

Volg ons op Instagram