Aloë Vera plant

De Aloë Vera is perfect voor binnenshuis en vereist niet veel poespas als je de verzorging kent. Ze zien er geweldig uit als decoratie op vensterbanken en zelfs in de tuin.

Kun je niet kiezen? Beantwoord 4 vragen en vind een geschikte plant.

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 • Aloë Vera
  Aloë Vera
  35 cm Ø10 cm
  € 18,00 € 16,98
 • Aloë Vera
  Aloë Vera
  55 cm Ø17 cm
  € 29,00 € 27,36
 • Aloë Vera
  Aloë Vera
  60 cm Ø25 cm
  € 47,00 € 44,34
 • Aloë Arborescens
  Aloë Arborescens
  35 cm Ø17 cm
  € 28,00 € 26,42
 • Aloë Kokodama plantenmix
  Aloë Kokodama plantenmix
  25 cm Ø15 cm
  € 45,00 € 37,19
 • Cadeaubon
  Cadeaubon
  € 20,00 - € 500,00 € 20,00
 • 6 producten

  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Alles over de Aloë Vera

  De Aloë Vera is een meerjarige vetplant die zowel binnen als buiten kan groeien. Ze zijn niet alleen populair vanwege hun groene stekelige dikke bladeren, maar ook omdat de plant bekend staat om zijn talrijke gezondheidsvoordelen bij dagelijkse problemen.

  Deze snelgroeiende plant heeft een waterige soort gel met krachtige polyfenol verbindingen in elk van deze bladeren. Deze kunnen op hun beurt worden gebruikt voor de behandeling van verschillende gezondheidsgerelateerde problemen, zoals het verlichten van pijn van onderbenen en schrammen.

  Vanwege de oude geschiedenis van het gebruik als volksmedicijn en de ontstekingsremmende eigenschappen, is het een waardevolle plant. De Aloë Vera is zelfvoorzienend en vereist minimale zorg. Hij past gemakkelijk bij de warme binnentemperatuur in huis, terwijl je de plant in de lente en zomer ook buiten kunt zetten.

  Bijnamen

  De Aloë Vera heeft enorm veel prachtige eigenschappen, en dus worden er ook veel bijnamen gebruikt voor deze bijzondere plant:

  • Medicijn plant
  • Wonderplant
  • Natuurlijke genezer
  • Brandwondenplant
  • Eerste hulp plant
  • Plant van onsterfelijkheid

  Verschillende soorten van de Aloë Vera

  De Aloë van de Asphodelaceae-familie telt ongeveer 300 soorten vetplanten, waaronder de Aloë Variegata met gladde, korte bladeren en witte, ongelijke strepen. De Aloë Aristata is een aantrekkelijke soort met witte vlekken en zaagtandige bladeren. De Aloë Blue Elf is een veel grotere soort met zilverkleurige en blauwe bladeren.

  Oorsprong van de Aloë Vera

  Deze plant, ook bekend onder de naam Aloë Barbadensis miller, is afkomstig van het Afrikaanse continent en eilanden in de Indische Oceaan. Aloë’s werden wereldwijd bekend om hun heilzame werking.

  Verzorgen van de Aloë Vera

  Aloë planten zijn niet moeilijk te verzorgen en te onderhouden. Ze kunnen bloeien in het late voorjaar of de vroege zomer als gevolg van de warme temperaturen.

  Waterbehoefte

  De Aloë Vera heeft voldoende water nodig, ondanks zijn dikke sappige bladeren. Het bewateren van deze plant is enigszins lastig, maar kan een gezonde, bloeiende plant opleveren. Ze moeten genoeg water krijgen, zodat de grond goed doordrenkt is.

  Te veel water in de grond gedurende lange tijd kan wortelrot veroorzaken; daarom wordt aangeraden ze niet vaak water te geven. Zorg er bij het water geven voor dat de grond na de vorige watergift voldoende is opgedroogd.

  Standplaats

  Een Aloë Vera heeft veel indirect zonlicht nodig. Het liefste voor het grootste deel van de dag. De plant zal futloos worden als hij niet voldoende zonlicht krijgt. Al kan een Aloë Vera ook verbranden bij direct zonlicht.

  Warme temperaturen zijn perfect voor Aloë Vera. Van koude temperaturen kunnen de wortels doodgaan en de groei van de scheuten zullen belemmerd worden.

  Plantenvoeding

  De Aloë Vera heeft goed doorlatende grond nodig, het liefste een speciale cactus potgrond of je moet er grof zand doorheen mengen. Waterafvoer is essentieel voor deze plant. Ze vereisen geen hoge bodemvruchtbaarheid.

  Het kan goed zijn om in het voorjaar en de zomer de Aloë Vera te bemesten met plantenvoeding. Gebruik hiervoor wel slechts de helft van de aanbevolen hoeveelheid.

  Luchtzuivering

  Deze plant groeit het beste bij temperaturen tussen 13 en 27 C, waardoor het ideale kamerplanten zijn. Ze kunnen zelfs tijdelijk naar buiten in de zomer.

  De Aloë Vera is echter een luchtzuiveraar. De plant zuivert de lucht van formaldehyde en benzeen, producten die in chemische schoonmaakmiddelen worden aangetroffen. Zuivere lucht binnenshuis zorgt voor een betere ademhaling en slaap.

  Giftig

  De Aloë Vera is veilig voor gebruik op de menselijke huid, hoewel het bij sommige mensen irritatie kan veroorzaken. De bladeren mogen niet worden ingenomen door mensen of huisdieren. Dit kan leiden tot een milde vergiftiging, waarbij je of een huisdier last kan krijgen van maagklachten, diarree, lusteloosheid, of in extreme gevallen, nierfalen kan krijgen. In het geval van symptomen, moet je altijd een dokter raadplegen.

  Aloë Vera stekken

  Deze plant kan worden vermeerderd door zaad, maar je kunt ook gebruik maken van een scheut die van de plant wordt gehaald.

  Ze produceren meestal kleine baby plantjes die in een andere pot een hele nieuwe plant kunnen laten groeien. Breek elke scheut af en scheur dan de wortels los die eraan vastzitten; droog ze 1-2 dagen en plant ze in een pot. Zorg ervoor dat de pot ten minste twee drainagegaten heeft zodat het water eruit kan sijpelen en laat het niet te lang in de grond staan.

  Extra verzorging

  De Aloë Vera heeft verschillende voordelen voor de gezondheid en is essentieel voor elk huishouden om een potje Aloë gel te hebben. Aloë gel wordt een zeer populaire toevoeging aan haar- en make-up producten en behandelingen voor huidaandoeningen zoals psoriasis.

  Je kunt thuis gemakkelijk eigen Aloë gebruiken door de stekelige blaadjes in de lengte door te snijden en de gel met een lepel op te scheppen. Deze eerste hulp gel kan in een bakje worden bewaard voor later gebruik.