Peperomia

Peperomia's zijn aangename en onderhoudsarme kamerplanten. Er zijn meer dan 1000 soorten, en omdat ze niet veeleisend zijn, kunnen ze in de meeste omstandigheden overleven.

Kun je niet kiezen? Beantwoord 4 vragen en vind een geschikte plant.

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 • Peperomia Polybotrya Raindrop
  Peperomia Polybotrya Raindrop
  30 cm Ø14 cm
  € 25,00 € 23,58
 • Peperomia Polybotrya Raindrop
  Peperomia Polybotrya Raindrop
  20 cm Ø12 cm
  € 20,00 € 18,87
 • Peperomia Obtusifolia
  Peperomia Obtusifolia
  20 cm Ø12 cm
  € 20,00 € 18,87
 • Peperomia Obtusifolia
  Peperomia Obtusifolia
  25 cm Ø15 cm
  € 30,00 € 28,30
 • Peperomia Obtusifolia Red Canyon
  Peperomia Obtusifolia Red Canyon
  20 cm Ø12 cm
  € 20,00 € 18,87
 • Peperomia Obtusifolia Red Canyon
  Peperomia Obtusifolia Red Canyon
  25 cm Ø15 cm
  € 30,00 € 28,30
 • Cadeaubon
  Cadeaubon
  € 20,00 - € 500,00 € 20,00
 • 7 producten

  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Alles over de Peperomia

  De Peperomia is een perfecte keuze voor zowel beginnende als ervaren plantenliefhebbers. De planten kunnen op tafels staan, opgehangen of in de hoek van een kamer worden geplaatst. Hun vermogen om zich aan verschillende omstandigheden aan te passen heeft ze enorm populair gemaakt.

  Peperomia's zijn taai en droogtetolerant. Ze hebben vrij dikke bladeren en zijn geschikt voor woningen en openbare ruimten. Bovendien zijn Peperomia's compacte planten die zeer langzaam groeien.

  De soorten van de Peperomia hebben verschillende bladeren en zijn onderling zeer gevarieerd. Ze kunnen grote of kleine bladeren hebben, hartvormige, rode of gevlekte bladeren.

  Bijnamen

  • Krokodillentranen
  • Zwanenkroos
  • Dwergpeper
  • Rattenstaartje

  Verschillende soorten Peperomia

  Er zijn veel verschillende soorten Peperomia-planten, waarvan er hieronder enkele worden opgesomd:

  • Peperomia Obtusifolia Variegated
  • Peperomia Watermelon
  • Peperomia Rosso
  • Peperomia Ruby Glow
  • Ginny Peperomia
  • Piper Peperomia
  • Peperomia Ruby Cascade
  • Raindrop Peperomia

  Oorsprong van de Peperomia

  De Peperomia behoort tot de familie van de Piperaceae en dankt zijn naam aan de Griekse woorden "peperi", dat "peper" betekent, en "homios", dat "zoals" betekent.

  Deze plant komt oorspronkelijk uit Mexico, Zuid-Amerika en West-Indië en wordt in Brazilië gezien als een teken van geluk. Het interessante eraan is dat hij het hele jaar door kan worden gekweekt en de lucht zuivert.

  Peperomia verzorgen

  De Peperomia is een uitstekende keuze. Ze zijn niet kieskeurig en vragen weinig verzorging.

  Waterbehoefte

  De Peperomia hoeft niet al te vaak water te krijgen. Als je water geeft, wacht dan tot de bovenste laag is opgedroogd. Als de Peperomia te veel water krijgt, kunnen de wortels gaan rotten, de bladeren geel worden of verwelken en kan er zelfs schimmel ontstaan.

  De vlezige bladeren van de plant kunnen vocht vasthouden. Hierdoor kan de Peperomia lange tijd zonder water, wat deze plant droogtetolerant maakt.

  Giet geen water op de bovenkant van de plant, omdat dit de bladeren kan doordrenken en kan leiden tot plantenziekten. Het beste is om de Peperomia eens in de 7-10 dagen water te geven. In de winter mag je nog minder water geven.

  Standplaats

  Indirect licht is het beste voor de Peperomia. Direct zonlicht moet worden vermeden omdat dit het blad kan verschroeien. Als er niet genoeg indirect licht is voor de Peperomia, kan dit ertoe leiden dat de plant mager wordt of dat de bladeren beginnen te vallen.

  Als je bladval opmerkt of je plant minder bladeren krijgt, verander dan de standplaats om wat licht te krijgen, want te weinig licht kan de groei vertragen.

  Zet je plant ook niet in de buurt van een radiator, want dan droogt hij uit.

  De meeste Peperomia doen het prima bij een lage luchtvochtigheid, waardoor ze geschikt zijn om als kamerplant te worden gebruikt. De Peperomia houdt echter wel van een hoge luchtvochtigheid.

  Hoeveel vochtigheid elke soort Peperomia nodig heeft, hangt af van hoe dik de bladeren zijn. De dikkere bladeren kunnen een lage luchtvochtigheid aan.

  De Peperomia houdt van warme temperaturen 15,6°-26,7°C, terwijl koude tocht de plant parten kan spelen.

  Plantenvoeding

  De pot voor de Peperomia plant moet aan de onderkant drainagegaten hebben. Als de wortels van de plant uit de drainagegaten komen, is dit een teken dat de pot te klein is en moet worden vervangen door een grotere pot.

  Aangezien de Peperomia een langzame groeier is, hoeft hij niet vaak te worden verpot; één keer in ongeveer 2-3 jaar is voldoende om te voorkomen dat de grond verhardt.

  Wat plantenvoeding betreft, hebben de Peperomia's niet al te vaak voeding nodig. Overbemesting kan zelfs schadelijk zijn. Een keer per maand plantenvoeding tijdens het groeiseizoen is voldoende. Er moet een vloeibare plantenvoeding worden gebruikt.

  Luchtzuivering

  Peperomia's zijn luchtzuiveraars. Volgens onderzoek van de NASA vermindert de Peperomia het gehalte aan formaldehyde binnenshuis.

  Giftig

  Vergeleken met andere kamerplanten is de Peperomia veilig voor huisdieren en niet giftig. Ook voor mensen is hij niet giftig. Toch moet je deze kamerplant buiten het bereik van kinderen en huisdieren houden.

  Stekken van de Peperomia

  Je kunt de Peperomia plant vermeerderen door te stekken. Knip een stengel met enkele bladeren eraan. De stek moet vervolgens in aarde worden gezet. Dek het af met een plastic zak om te voorkomen dat er vocht ontsnapt.

  Blijf water geven om te voorkomen dat de grond uitdroogt. Geef het enkele weken de tijd, voordat de stek goed genoeg geworteld is.