Plantenstandaarden

De plantenstandaard is vrij nieuw in de wereld van bloempotten. Toch schittert hij al in menig interieur! Omdat wij jou ook een plantenstandaard gunnen, bieden we een divers assortiment aan. Zo hebben we voor ieder wat wils!

Kun je niet kiezen? Beantwoord 4 vragen en vind een geschikte plant.

Oeps, we hebben geen producten gevonden. Dit betekent dat we deze producten momenteel niet aanbieden of dat je te specifiek hebt gefilterd.

Wat is een plantenstandaard?

Je kent het vast wel. Je wilt je huis graag eens even opfrissen, maar je hebt eigenlijk alles al geprobeerd. Bloempotten verplaatst, omgeruild van plek en in sommige gevallen zelfs een opknapbeurt gegeven. Maar heb je er eigenlijk weleens aan gedacht om je bloempot te verhogen?

Dan bedoelen we niet dat je een boek onder je bloempot leggen, of je bloempot op het dressoir moet zetten. Nee! Wij bedoelen een bloempot op een standaard, een plantenstandaard welteverstaan. Leuk voor zowel kamerplanten als kantoorplanten.

Welke materialen worden gebruikt bij plantenstandaarden?

Stel je kunt een plantenstandaard uit elkaar halen, maar het materiaal dat is gebruikt is zwaar. Dan heb je nog weinig aan zijn flexibiliteit! Daarom zijn onze plantenstandaarden van licht materiaal. In de meeste gevallen is dit bewerkt metaal, ijzer of messing. Licht én gemakkelijk te vormen in de meest mooie plantenstandaarden.

Wat zijn de beste eigenschappen van een plantenstandaard?

Als je iets nieuws in huis haalt wil je dat het praktisch is. Je hebt niets aan accessoires die alleen maar in de weg staan. Dus onze plantenstandaarden zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Ze zijn stuk voor stuk ook nog eens super praktisch. De plantenstandaarden uit ons assortiment zijn in de meeste gevallen gemakkelijk uit elkaar te halen. En dit is met een reden!

Op het moment dat je de plantenstandaard inclusief zijn kamerplanten zou willen verplaatsen, moet dit geen volksverhuizing worden. Niemand heeft tijd en zin om een zware bloembak, kamerplanten én standaard te verplaatsen. Het is zwaar, onhandig en ook nog eens onnodig. Daarom kun je onze plantenstandaarden uit elkaar halen. Even de bloembak uit de standaard tillen en je kunt de planten binnen no-time verplaatsen.

Welke soorten plantenstandaarden bestaan er?

Als je nog onbekend bent met de plantenstandaard leggen wij het fenomeen graag aan je uit. Een plantenstandaard bestaat in de meeste gevallen uit twee onderdelen. Het onderstel, oftewel de standaard, en de bloembak. In de meeste gevallen wordt het onderstel van metaal gemaakt en gevormd in bijzondere vormen.

Naast het onderstel is er voor de bloembak ook veel potentie. Deze hoeft heus niet altijd rechthoekig te zijn! Wat dacht je van een plantenstandaard met een driehoekige bloempot? Of een ronde variant? Bij een plantenstandaard kan het alle kanten op!

Welke materialen worden gebruikt bij plantenstandaarden?

Stel je kunt een plantenstandaard uit elkaar halen, maar het materiaal dat is gebruikt is zwaar. Dan heb je nog weinig aan zijn flexibiliteit! Daarom zijn onze plantenstandaarden gemaakt van licht materiaal. In de meeste gevallen is dit bewerkt metaal, ijzer of messing. Licht én gemakkelijk te vormen in de meest mooie plantenstandaarden. Al kunnen plantenstandaarden van meer materialen gemaakt worden! Wij lichten ze graag voor je uit.

Messing

Dit is voor een plantenstandaard het meest gebruikte materiaal. Het belangrijkste aspect van messing is zijn soepelheid. Nu vraag je jezelf vast af wanneer deze soepelheid van pas komt? Dat begrijpen we! Op het moment dat jouw plantenstandaard wordt gemaakt is het soepel voor bewerking. Zo kunnen plantenstandaarden in leuke vormen gegoten worden. Zodra messing weer afkoelt is het een hard materiaal. Dit is belangrijk voor je plantenstandaard! Zo kan hij al je kamerplanten goed vasthouden.

Ijzer en metaal

Naast messing wordt veelal ijzer en/of metaal gebruikt bij het maken van een plantenstandaard. IJzer wordt gewonnen uit erts, en is een sterk materiaal. Een eigenschap wat je bij een plantenstandaard zeker nodig hebt! Zonder stevigheid zal de plantenstandaard in elkaar zakken op het moment dat je een kamerplant toevoegt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Daarom kiezen wij ervoor om verschillende ijzersoorten in onze plantenstandaarden te gebruiken.

Soorten plantenstandaarden

Er zijn verschillende soorten plantenstandaarden. Ja, dat hoor je goed! Je hebt de standaard plantenstandaard in zowel brede als smalle variant met daarop een bloempot. Deze bloempot hangt als het ware in de standaard. Daarnaast heb je plantenstandaarden met verschillende niveaus. Dit kun je zien als meerdere plantenstandaarden in een. Zo kun je op een plek meerdere kamerplanten plaatsen. Leuk om mee te variëren!