Retourneren & Annuleren

Heb je een plant of bloempot ontvangen die niet voldoet aan de specificaties of die beschadigd is aangekomen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op! Dit kan via info[at]studioplant.com of ons contactformulier. Door contact met ons op te nemen kunnen we je een gepaste oplossing bieden. Het is verstandig om ook foto’s te sturen van het ontvangen product. Zo kunnen we direct voor je aan de slag! Het is namelijk zeker niet de bedoeling dat er producten worden geleverd die niet in orde zijn. Dit valt niet onder het retourneren of annuleren, maar onder garantie.

Retourneren of ruilen van planten

Levende en bederfelijke producten, zoals planten of een planten terrarium, zijn wettelijk uitgezonderd van het herroepingsrecht.

Studioplant heeft dit ook opgenomen in de algemene voorwaarden. Dit doen we niet uit onwil, maar omdat planten kwetsbare en bederfelijke producten zijn die het retourproces terug naar de kweker niet overleven. Bij terugkomst zou de plant moeten worden vernietigd, en dit is natuurlijk eeuwig zonde!

Planten kunnen niet lang zonder natuurlijk (zon)licht. Daarnaast houden planten van een stabiele temperatuur. Gedurende het logistieke proces verandert de temperatuur meerdere keren. Na de heenreis moet een plant altijd acclimatiseren en wennen aan de nieuwe leefomgeving. Na de bezorging is het voor een plant dus ook geen goed moment om de plant te retourneren. Geretourneerde planten komen in een dusdanig slechte staat aan (uitgedroogde bladeren, gele bladeren en/of geknakte bladstelen wegens uitdroging), dat ze vernietigd moeten worden.

Vandaar dat planten of een planten terrarium helaas niet geretourneerd of geruild kunnen worden.

Producten die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere producten, zijn ook uitgesloten van het wettelijke herroepingsrecht en ook bij Studioplant. Twee voorbeelden hiervan zijn:

  • Planten terrarium (Ecosysteem met planten)
  • Een plant die is gekocht inclusief decoratieve pot (een pot-plant combinatie), waarbij een totaalprijs is gerekend

Stuur je op eigen initiatief een plant of planten terrarium retour? Dan wordt het aankoopbedrag niet geretourneerd. Het retourneren van producten die wettelijk zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht, is op eigen risico.

Annuleren van bestelling met planten en/of planten terrariums

Nadat je een bestelling hebt afgerond, wordt er automatisch een bestelling geplaatst bij de kweker. Daarnaast worden er verschillende logistieke processen in gang gezet. Heb je per ongeluk iets verkeerds besteld? Neem dan direct contact met ons op. Wij pakken de planten en terrariums niet zelf in, maar als je ons snel contacteert dan is er nog een kleine kans dat wij het proces bij onze partners kunnen annuleren.

In de meeste gevallen is het echter helaas niet meer mogelijk om de bestelling te annuleren of te wijzigen. Neem daarom altijd zo snel mogelijk contact op. Dit kan via info[at]studioplant.com of ons contactformulier.

Weigeren van planten en planten terrariums

Heb je spijt van je aankoop en wil je het pakket met de plant(en) niet aannemen? Dan is het goed om te weten dat je het aankoopbedrag helaas niet terugkrijgt. Door de levering van de planten zijn wij, Studioplant, onze overeenkomst nagekomen. Als je een plant niet aanneemt worden ze uiteindelijk door de bezorger teruggestuurd. Bij het weigeren van een pakket zou een geretourneerde plant altijd moeten worden vernietigd.

Voorbeeld 1: pakket geweigerd aan de deur

Heb je om welke reden dan ook, het pakket met de plant geweigerd aan de deur? Dan gaat het pakket retour, maar ontvang je het aankoopbedrag niet terug. Door de verzending van de planten zijn wij, Studioplant, onze overeenkomst nagekomen.

Voorbeeld 2: pakket niet opgehaald bij pakketpunt

Ben je niet thuis bij een bezorgpoging, en wordt het pakket naar een pakketpunt gebracht? Dan heb je een vastgestelde periode om het pakket alsnog op te halen bij het pakketpunt. Deze periode om het pakket op te halen kan per pakketpunt en bezorgpartij verschillen. Haal je het pakket niet op binnen de vastgestelde periode? Dan gaat het pakket retour, maar ontvang je het aankoopbedrag niet terug. Door de verzending van de planten zijn wij, Studioplant, onze overeenkomst nagekomen.

Retourneren van los bestelde bloempotten en accessoires

Ben je teleurgesteld over de bestelde producten? Hopelijk kunnen we je gauw weer gelukkig maken! Je hebt het recht om online bestelde producten binnen 14 dagen na ontvangst, zonder opgaaf van redenen te retourneren.

Heb je een los bestelde bloempot besteld, maar is deze niet helemaal naar wens? Dan kun je deze uiteraard wel ruilen of retourneren zonder opgaaf van reden. Ditzelfde geldt voor los bestelde accessoires zoals plantenvoeding. Neem hierover altijd contact met ons op, zodat we de instructies voor het retourneren kunnen opsturen. Contact opnemen met ons kan via info[at]studioplant.com of via ons contactformulier.

De kosten voor het retourneren zijn voor de rekening van de koper. Bij het retourneren of ruilen verwachten we de producten in goede staat weer terug. Dit houdt in: de producten worden teruggestuurd in een stevige verpakking met een ongebruikt en onbeschadigd product. Het liefste gebruik je voor de retourzending de originele verpakking. Zo kunnen we iemand anders weer blij maken met het geretourneerde product.

Terugbetaling van aankoopbedrag

Zodra we jouw retour hebben ontvangen, wordt het aankoopbedrag binnen 14 dagen op je rekening gestort. In de meeste gevallen gebeurt dit echter al binnen een aantal dagen. Bij de terugbetaling staat de naam Studioplant of Mollie (betaalprovider).

De terugbetaling wordt gedaan door middel van hetzelfde betaalmiddel als dat is gebruikt bij de aankoop. De terugbetaling is uiteraard kosteloos.