Asparagus (Sierasperge) verzorgen

De Asparagus (Sierasperge) heeft slanke stelen en een bijzondere uitstraling, wat de plant een elegante kamerplant maakt. Hoewel de plant vaak een varen wordt genoemd, is het een plantensoort van het geslacht Asperges.

Indirect zonlicht

Water 1x per week

Giftig

Luchtzuiverend

Hoe verzorg je een Asparagus?

Standplaats

Je kunt de Asparagus het beste op een standplaats met indirect zonlicht neerzetten. Dat vindt hij meer dan prima! Krijgt de plant teveel licht? Dan kunnen zijn bladeren gaan verbranden.


Waterbehoefte

Het liefste krijgt de Asparagus iedere week een beetje water. Let wel op de hoeveelheden water die je geeft. Het is niet de bedoeling dat de plant constant natte voeten heeft. In dat geval kan de Asparagus namelijk wortelrot ontwikkelen.


Plantenvoeding

Het is geen vereiste om de Asparagus plantenvoeding te geven. Zeker als je een kleine variant Asparagus plant hebt. Dit komt omdat de Asparagus weinig voeding gebruikt. Al kan het wel goed zijn om de Asparagus iedere twee weken een verdunde plantenvoeding toe te dienen in het groeiseizoen. Het groeiseizoen is vanaf de lente tot het einde van de zomer.


Verpotten

Verpotten van de Asparagus is niet ieder jaar nodig. Al raden wij wel aan om iedere 2 jaar een grotere bloempot voor de plant te kopen. Het is het beste om een bloempot te kiezen die minstens 20% groter is dan zijn vorige. Zo geef je de Asparagus meer ruimte om te groeien en krijgt de plant nieuwe voedingsstoffen.


Temperatuur

De meest ideale temperatuur om een Asparagus plant te laten groeien ligt meestal tussen de 21 en 29 graden Celsius. Asparagus planten doen het vooral goed in warme en zonnige omstandigheden, zonder direct zonlicht.


Snoeien

Tijdens de winter of wanneer het blad geel wordt en afsterft, kun je de Asparagus tot aan de grond af snoeien. Dit zal nieuwe groei in het voorjaar bevorderen. Snoeien helpt ook bij het verwijderen van zieke of beschadigde bladeren en bevordert over het algemeen een gezondere plant. Gebruik een schone (snoei)schaar om verspreiding van ziektes te voorkomen.


Ziektes en bijzonderheden

De Asparagus is niet vatbaar voor ziekten en plagen. Rouwvliegen en wortelrot kunnen altijd voorkomen, hoewel dit meestal te wijten is aan onzorgvuldige verzorging.

Shop onze Asparagus

Veelgestelde vragen over de Asparagus

Behoort een Asparagus bij de Varens?

Nee, de Asparagus hoort niet bij de Varen familie. Ondanks dat de Asparagus erg lijkt op een Varen is, dat de plant zeker niet. De Asparagus behoort tot de Asparagaceae (Aspergefamilie).

Waarom krijgt mijn Asparagus gele bladeren?

Als de Asparagus te veel zonlicht krijgt kunnen de bladeren geel worden. Verplaats de plant in dit geval.

Hoe groot wordt een Asparagus?

De Asparagus kan binnenshuis maximaal 2 meter hoog worden. Let er wel op dat de planten erg traag groeien.

Volg ons op Instagram