Mangave verzorgen

De 'Mangave' is een mix tussen de Agave en Manfreda. Ze behoren tot vetplanten, wat de Mangave makkelijke planten maakt. Ze komen in verschillende soorten, formaten en kleuren. Deze eigenschappen maken de planten echte eye catchers. Voor zowel binnen als buiten.

Direct zonlicht

Water iedere 6 weken

Niet giftig

Niet luchtzuiverend

Hoe verzorg je een Mangave?

Locatie

De Mangave staat graag op een plek met veel licht. Het beste is dan ook een standplaats met direct zonlicht of indirect zonlicht.

Waterbehoefte

Een Mangave heeft minstens een keer per 6 weken water nodig. In de zomer mag de plant één keer per maand. Zorg er wel voor dat het water goed weg kan lopen. Anders blijft er water op de bodem van de bloempot staan en kan de Mangave last krijgen van wortelrot.

Plantenvoeding

De Mangave verbruikt niet extreem veel energie. Het bijvoeden  van een Mangave met plantenvoeding is dan ook zeker niet nodig. Mocht je plantenvoeding willen geven, doe dit dan enkel in het groeiseizoen (lente t/m zomer).

Verpotten

Wij adviseren om de Mangave eens in de 3 jaar te verpotten, en wanneer de pot te klein wordt natuurlijk. Het verpotten van de Mangave geeft de plant nieuwe voedingsstoffen en meer ruimte voor wortelgroei. De nieuwe luchtige potgrond is ook erg goed voor de watergift. De beste periode om te verpotten is het voorjaar.

Luchtzuiverende functie

De Mangave staat niet bekend om zijn luchtzuiverende functie. Wat ons betreft, geen probleem.

Is de Mangave giftig?

Ze zijn niet giftig voor mensen en huisdieren, waardoor ze perfect zijn als kamerplant.

Ziektes en bijzonderheden van de Mangave

De Mangave is niet vatbaar voor ziekten en plagen. Rouwvliegen en wortelrot kunnen altijd voorkomen, hoewel dit meestal te wijten is aan onzorgvuldige verzorging.

Shop onze kamerplanten

Veelgestelde vragen over de Lipstickplant

Wat zijn tekenen van te veel water?

Als de Lipstickplant te veel water krijgt dan kun je dit merken aan de bladeren van de plant. Bij te veel water gaat de glans van het blad. Ook laat de Lipstickplant gezonde groene bladeren vallen als de plant te veel water krijgt.

Wat zijn tekenen van te weinig water?

Als de Lipstickplant te weinig water krijgt kun je dit merken aan verschroeide bladeren. Wanneer de Lipstickplant bloemen heeft, maar deze nog niet uitbloeid zijn, kan de plant bladeren laten vallen als hij te weinig water krijgt.

Waarom bloeit mijn Lipstickplant niet?

De Lipstickplant is niet veeleisend, maar om de plant te laten bloeien heeft de plant wel een specifieke standplaats nodig. Om de Lipstickplant te laten bloeien is een standplaats met veel indirect zonlicht nodig. Hierbij staat de plant graag in een omgeving van 18 - 25 graden.

Let op! Wanneer je de Lipstickplant net in huis hebt kan bloei ook uitblijven. De plant heeft wat tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe leefomgeving.

Hoe vaak bloeit een Lipstickplant?

De Lipstickplant kan meerdere keren per jaar bloeien. Meestal bloeit de plant minstens één keer in de periode tussen de lente en de zomer. De bloei is afhankelijk van de leefomgeving van de Lipstickplant. Het is verstandig om uitgebloeide bloemen te verwijderen. Zo stimuleer je de plant om nieuwe knoppen te laten groeien.

Kun je een Lipstickplant stekken?

Ja, dat kan zeker. Bekijk onze tips over het stekken van de Lipstickplant.

Volg ons op Instagram