Mangave verzorgen

De 'Mangave' is een mix tussen de Agave en Manfreda. Ze behoren tot vetplanten, wat de Mangave makkelijke planten maakt. Ze komen in verschillende soorten, formaten en kleuren. Deze eigenschappen maken de planten echte eye catchers. Voor zowel binnen als buiten.

Direct zonlicht

Water iedere 6 weken

Niet giftig

Niet luchtzuiverend

Hoe verzorg je een Mangave?

Standplaats

De Mangave staat graag op een plek met veel licht. Het beste is dan ook een standplaats met direct zonlicht of indirect zonlicht.


Waterbehoefte

Een Mangave heeft minstens een keer per 6 weken water nodig. In de zomer mag de plant één keer per maand. Zorg er wel voor dat het water goed weg kan lopen. Anders blijft er water op de bodem van de bloempot staan en kan de Mangave last krijgen van wortelrot.


Plantenvoeding

De Mangave verbruikt niet extreem veel energie. Het bijvoeden  van een Mangave met plantenvoeding is dan ook zeker niet nodig. Mocht je plantenvoeding willen geven, doe dit dan enkel in het groeiseizoen (lente t/m zomer).


Verpotten

Wij adviseren om de Mangave eens in de 3 jaar te verpotten, en wanneer de pot te klein wordt natuurlijk. Het verpotten van de Mangave geeft de plant nieuwe voedingsstoffen en meer ruimte voor wortelgroei. De nieuwe luchtige potgrond is ook erg goed voor de watergift. De beste periode om te verpotten is het voorjaar.


Temperatuur

De meest ideale temperatuur voor een Mangave ligt meestal tussen de 15 en 27 graden Celsius. Hij doet het vooral goed in een gematigd klimaat en kan een scala aan temperaturen verdragen, inclusief milde vorst.


Snoeien

Het snoeien van een Mangave is niet noodzakelijk, maar kan worden gedaan om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Je kunt bruine of verwelkte bladeren dicht bij de basis van de plant afknippen met een schone en scherpe (snoei)schaar. Wees echter voorzichtig, want de bladeren van sommige Mangave soorten hebben stekels of scherpe randen.


Ziektes en bijzonderheden

De Mangave is niet vatbaar voor ziekten en plagen. Rouwvliegen en wortelrot kunnen altijd voorkomen, hoewel dit meestal te wijten is aan onzorgvuldige verzorging.

Shop onze kamerplanten

Volg ons op Instagram