Bezorging & Retourneren

Wil je alles weten over de verzending van onze planten? Ben je benieuwd naar de verpakking, of gewoon nieuwsgierig wanneer je jouw bestelling kunt verwachten? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Bezorging

Ik heb geen orderbevestiging ontvangen. Wat nu?

Het kan gebeuren dat de orderbevestiging in je spam is terecht gekomen. Kun je de mail ook niet in je spam vinden? Neem dan contact op met onze klantenservice via ons contactformulier of [email protected].

Ik heb een verkeerd adres ingevuld, kan ik deze nog wijzigen?

Nadat een bestelling is gedaan wordt de order direct verzonden naar de kweker, inclusief het aflever adres. Mocht er een fout in het adres staan, meld dit dan binnen enkele uren na de bestelling. Wellicht kunnen we het adres dan nog wijzigen.

Mocht je een verkeerd adres hebben ingevuld, dan wordt het pakket verzonden naar het ingevulde adres indien de postcode en huisnummer een match zijn.

Mocht het huisnummer met de postcode geen match zijn, dan gaat het pakket retour. Wij zullen het pakket dan zo snel mogelijk naar het juiste adres sturen, maar dit heeft wel gevolgen voor de staat van de plant. Hier zijn wij niet verantwoordelijk voor.

Bij een verkeerd adres denken wij aan:

  • Verkeerd huisnummer
  • Verkeerde postcode
  • Geen huisnummer

Kan ik mijn pakket naar een pakketpunt sturen?

Nee. Het is niet mogelijk om een pakket naar een pick-up point te sturen.

Mocht de bezorging van het pakket naar een huis- of kantooradres niet lukken, dan zal het pakket bij buren bezorgd worden. Indien er geen buren aanwezig zijn om het pakket aan te nemen gaat het pakket naar een pick-up point.

Wanneer wordt mijn pakket bezorgd?

LandLevertijd
(in werkdagen)
Nederland1 - 3 dagen
België1 - 3 dagen
Luxemburg2 - 5 dagen
Duitsland2 - 5 dagen
Frankrijk3 - 6 dagen
Oostenrijk3 - 7 dagen

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Jammer genoeg niet. De bestelling die je doet wordt automatisch verwerkt en direct doorgestuurd naar de kweker. Ook wordt het logistieke proces bij PostNL direct in gang gezet. Zolang het product onbeschadigd is kun je jouw aankoop binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen.

Heb je een plant besteld? Levende en bederfelijke producten, zoals planten, zijn wettelijk uitgezonderd van dit herroepingsrecht. Een plant kun je helaas niet meer terugsturen.

Hoeveel zijn de verzendkosten?

Goed nieuws! We verzenden jouw bestelling gratis.

Ondersteunen jullie avondbezorging?

Nee. Avondbezorging is helaas nog niet mogelijk.

Retourneren

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Neem contact op met de klantenservice via [email protected] Stuur hierbij ook direct de bestelgegevens zoals je ordernummer. Heb je een track and trace ontvangen van PostNL? Dan ontvangen wij ook graag het track and trace nummer. Als je al deze gegevens meestuurt in een mail naar de klantenservice kunnen wij je eerder helpen.

Ik heb een beschadigd of verkeerd product ontvangen.

Heb je een beschadigd product ontvangen? Dan moet dit binnen 48 uur na ontvangst gemeld worden bij onze klantenservice via [email protected] We nemen dan contact met je op en gaan op zoek naar een passende oplossing. Bij een beschadigd product is het verstandig om alvast foto’s mee te sturen waarop de schade van de plant zichtbaar is.

Heb je de verkeerde plant ontvangen of is er iets anders misgegaan tijdens de bestelling? Ook wij maken jammer genoeg wel eens fouten. Gelukkig leren we daar altijd van.

Neem ten alle tijden binnen 48 uur na ontvangst van de verkeerde bestelling contact op met de klantenservice via [email protected] Dan kijken we samen naar mogelijkheden om de situatie op te lossen.

Ik ben niet tevreden over mijn bestelling. Wat nu?

Onze planten komen rechtstreeks van de kweker. Zowel bij de kweker als bij PostNL vinden er kwaliteitscontroles plaats, waarna de plant(en) op professionele wijze worden verpakt. Ditzelfde geldt voor bloempotten en accessoires.

Als de plant die je hebt ontvangen niet aan de kwaliteitsverwachting voldoet, kun je contact opnemen via [email protected] Stuur je direct ook enkele foto’s van de plant mee? Dan kunnen wij nagaan wat en of er iets is misgegaan tijdens de kwaliteitscontrole.

Indien de plant niet aan de kwaliteitsnorm voldoet nemen we zo snel mogelijk contact met je op om te kijken naar een passende oplossing.

Welke producten mogen geretourneerd worden?

Ben je teleurgesteld over de bestelde producten? Hopelijk kunnen we je gauw weer gelukkig maken. je hebt het recht om online bestelde producten binnen 14 dagen na ontvangst, zonder opgaaf van redenen te retourneren.

Let op! Levende en bederfelijke producten, zoals planten, zijn wettelijk uitgezonderd van dit herroepingsrecht.

Kamerplanten mogen dan ook niet geruild of geretourneerd worden.

Heb je een bloempot besteld, maar is deze niet helemaal naar wens? Dan kun je deze uiteraard wel ruilen of retourneren. Ditzelfde geldt voor accessoires zoals plantenvoeding.

Hoe retourneer ik een online besteld product?

We hopen dat het niet nodig is, maar je hebt het recht om binnen 14 dagen zonder reden een online product te herroepen. Gebruik hiervoor ons retourformulier.

Let op! De kosten voor het retourneren zijn volledig voor rekening van koper. Bij het retourneren of ruilen verwachten we de producten in goede staat weer terug. Dit houdt in: de producten worden teruggestuurd in de originele verpakking, ongebruikt en onbeschadigd. Zo kunnen we iemand anders blij maken met je geretourneerde product.

Binnen welke termijn ontvang ik mijn aankoopbedrag terug?

Zodra we jouw retour hebben ontvangen, wordt het bedrag binnen 14 dagen op je rekening gestort. Je ontvangt het aankoopbedrag onder de naam Studioplant.