Badkamerplanten

De badkamer upgraden doe je natuurlijk met een plant! Een badkamerplant welteverstaan. Planten in de badkamer zijn niet alleen sfeervol, maar ze kunnen daarnaast ook bijdragen aan een goede luchtvochtigheid.

De voordelen van planten in de badkamer

Badkamerplanten hebben meerdere voordelen, enkele voorbeelden hiervan zijn de hoge luchtvochtigheid en de luxe uitstraling.

Door de hoge luchtvochtigheid is het benevelen met een plantenspuit dan ook niet nodig. Handig! De hoge luchtvochtigheid in de badkamer is vooral voor tropische planten ideaal. Een Varen vindt de badkamer dan ook heerlijk als standplaats.

Planten in de badkamer stralen niet alleen luxe uit, maar brengen ook een gezellige sfeer met zich mee. Zo creëer je je eigen spa!

Welke type planten zijn geschikt voor in de badkamer?

Vooral tropische planten vinden het leven in de badkamer geweldig. De schaduw, hoge luchtvochtigheid en warmere temperaturen zorgen voor de perfecte leefomstandigheden voor tropische binnenplanten. Dankzij deze eigenschappen kan een badkamer zelfs gedeeltelijk de natuurlijke omgeving nabootsen.

Naast tropische planten zijn schaduwplanten en hangplanten ook geschikt als badkamerplant. De meeste badkamers hebben meestal maar één raam. Dit zorgt voor weinig licht en/of veel schaduw. Voor planten die van direct zonlicht houden is een badkamer dan ook niet ideaal, tenzij de plant direct voor het raam kan staan of hangen natuurlijk.

Top 10 badkamerplanten

We hebben speciaal voor jou een lijst met meest geschikte badkamerplanten samengesteld:

  1. Varen
  2. Bananenplant
  3. Lepelplant
  4. Epipremnum / Scindapsus
  5. Coffea Arabica
  6. Aglaonema
  7. Graslelie
  8. Strelitzia
  9. Philodendron
  10. Monstera

Kan een badkamerplant zonder daglicht?

Heel kortgezegd: nee, dat kan niet. Heb je een badkamer waar helemaal geen daglicht binnenkomt? Dan kun je er beter voor kiezen om geen planten in je badkamer te zetten. Zonder daglicht is de kans nihil dat je kamerplant overleefd. Dan kun je beter kiezen voor een kunstplant of een leuke accessoire!

We bieden echter wel genoeg badkamerplanten aan die weinig licht nodig hebben. Die kun je vinden door te filteren op 'Schaduw'.

Populaire badkamerplanten

Volg ons op Instagram