Maranta

De Maranta is dankzij zijn blad een zeer opvallende kamerplant. Dankzij zijn bladeren en vertakkingen wordt de plant ook wel Prayer Plant genoemd.

Kun je niet kiezen? Beantwoord 4 vragen en vind een geschikte plant.

Oeps, we hebben geen producten gevonden. Dit betekent dat we deze producten momenteel niet aanbieden of dat je te specifiek hebt gefilterd.

Alles over de Maranta

Maranta planten zijn vrij moeilijk te onderhouden, maar wel prachtige kamerplanten. De planten zijn klein van stuk, maar groots in kleur- en patroonvariëteiten.

Bijnamen

Maranta planten staan ook bekend als gebedsplanten, oftewel Prayer plants. Deze bijnaam heeft te maken met het feit dat de Maranta 's nachts zijn bladeren sluit, als handen in gebed. Bij zonsopgang gaan de bladeren weer open.

Verschillende soorten Maranta

De Maranta behoort tot de familie van de Marantaceae, met minder dan 25 soorten. De bekendste soorten zijn de Maranta leuconeura (Maranta Lemon Lime) en de Maranta mackoyana. De laatstgenoemde wordt soms ook wel Calathea mackoyana genoemd. Enkele voorbeelden van de Maranta:

  • Maranta Leuconeura
  • Maranta Mackoyana
  • Maranta Erythroneura
  • Maranta Fascinator
  • Maranta Lemon Lime

Oorsprong van de Maranta

De Maranta is afkomstig uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. In de natuur is de plant te vinden onder andere grotere tropische planten. Maranta planten blijven namelijk vrij klein. Ze worden maximaal 60 centimeter groot. Hoewel het geen grote plant is, kun je een Maranta altijd herkennen aan zijn opvallende bladeren.