Caladium stekken

Caladiums zijn bloeiende planten uit de Araceae-familie. Ze groeien op open plekken in het bos en aan de oevers van rivieren. In het droge seizoen gaan de planten in rust. In de natuur kunnen de planten tot 90 cm hoog worden, met bladeren die meestal 45 cm lang en breed zijn.

Benodigdheden

  • Caladium
  • Schaar of mes
  • Desinfectiemiddel
  • Decoratieve pot met verse potgrond
  • Oude handdoek

Caladium stekken in 4 stappen

Stap 1: Desinfecteren

Maak eerst het mes schoon dat je wellicht gaat gebruiken.

Houd het mes onder heet water en maak het goed schoon. Zo vermijd je dat je onnodig bacteriën overbrengt tijdens het stekken.

Heb je toevallig desinfectiemiddel of pure alcohol? Desinfecteer het gereedschap dan na het afspoelen. Weg met die bacteriën en schimmels!

Stap 2: Graaf de plant uit

Leg een oude handdoek neer.

Haal de Varen uit de pot. Schud de plant boven de pot, om zo de oude aarde los te maken. Verwijder zoveel mogelijk oude potgrond tussen de wortels.

Stap 3: Haal de stek los

Bedenk eerst hoeveel stekken je zou willen hebben.

Verdeel dan voorzichtig de knollen van de plant in de gevraagde hoeveelheid.

Als je de knollen hebt verdeeld, kun je ze in stukken snijden.

Stap 4: Verzorgen van de stekken

Voordat je de stekken plant is het belangrijk de stekken een paar dagen te laten drogen. Meestal is 3 dagen drogen genoeg.

Als je je stekken hebt kun je ze verpotten in een eigen bloempot. Zorg ervoor dat je verse potgrond gebruikt. Verse potgrond bevat voedingsstoffen die de stekken nodig hebben om sterker te worden.

Zet de stekken op een plek met indirect zonlicht, en houd de grond licht vochtig. Bij een Caladium is het ook belangrijk om de bladeren goed te besproeien met een plantenspuit.

Shop onze kamerplanten

Volg ons op Instagram