Bananenplant (Musa)

De Bananenplant is een prachtige aanwinst voor elke ruimte. Het is een onderhoudsarme plant die vrijwel overal goed groeit.

Kun je niet kiezen? Beantwoord 4 vragen en vind een geschikte plant.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 • Bananenplant
  Bananenplant
  80 cm Ø21 cm
  € 35,00 € 33,02
 • Bananenplant
  Bananenplant
  140 cm Ø27 cm
  € 63,00 € 59,43
 • Bananenplant
  Bananenplant
  35 cm Ø12 cm
  € 19,00 € 17,92
 • Cadeaubon
  Cadeaubon
  € 20,00 - € 500,00 € 20,00
 • 4 producten

  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Alles over de Bananenplant

  De Bananenplant is het soort plant waar men verliefd op wordt nadat het zijn opvallende verschijning thuis heeft gemaakt.

  Je herkent de plant aan zijn groene, grote en langwerpige blad dat groeit aan vlezige, rechtopstaande stengels. In de natuur krijgt de plant witte bloemen die uit paarse knoppen komen.

  Er zijn wereldwijd meer dan 400 soorten Bananenplanten. Hoewel de meeste soorten goed groeien in warme klimaten, zijn er ook enigszins koudebestendige Bananenplanten.

  De Bananenplant, die wetenschappelijk bekend is onder de naam Musa paradisiaca, komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en het zuidelijk deel van de Stille Oceaan. De plant is één van de oudste cultuurgewassen, dankzij zijn vruchten. Hij heeft echter ook als kamerplant zijn weg gevonden.

  Verzorging van een Bananenplant

  De Bananenplant zal een uitstekende aanwinst voor je interieur zijn. Zorg voor een goede leefomgeving en wees trouw aan zijn verzorging.

  Waterbehoefte

  Water kan een Bananenplant maken of breken. Hij vraagt veel water, maar staat niet graag te lang met zijn wortels in het water.

  Het aanhouden van een regelmatig en consequent waterschema voor de Bananenplant, bijvoorbeeld om de 2-3 dagen in de zomer, zorgt voor een gezonde groei. Om er zeker van te zijn dat de plant de juiste hoeveelheid water krijgt, is het verstandig om met je vinger de vochtigheid van de aarde te voelen. Deze mag niet te nat, maar ook zeker niet te droog zijn.

  Standplaats

  • Zonlicht: Of de plant nu binnen of buiten wordt geplaatst, Bananenplanten hebben een grote hoeveelheid fel licht nodig. Zet ze niet op een beschutte plaats, want te veel schaduw kan de groei belemmeren. Als er geen natuurlijk licht is, kan kunstmatig groeilicht worden gebruikt als aanvulling.
  • Temperatuur: Bananenplanten groeien graag in warme omstandigheden. Voor de groei van de scheuten is een temperatuurbereik van 26-28°C ideaal, terwijl voor de groei van de vruchten 29-30°C geschikt is.
  • Luchtvochtigheid: Bananenplanten hebben een hoge luchtvochtigheid nodig vanwege hun tropische aard. Daarom kun je plant het beste tussen andere (Bananen)planten zetten om de luchtvochtigheid hoog te houden.
  • Bodem: Voor een goede conditie moet de Bananenplant in goed gedraineerde en licht zure grond worden gezet met een pH van 5,5-7,0. Het drainerende potmengsel voorkomt dat de grond drassig wordt.

  Plantenvoeding

  De Bananenplant staat erom bekend redelijk snel te groeien bij consequente plantenvoeding. Geef hem tijdens de zomer en het voorjaar elke week een verdunde hoeveelheid plantenvoeding om zijn groei te ondersteunen.

  Let er wel op dat je niet te veel plantenvoeding geeft. Overbemesting veroorzaakt verbranding van de wortels. Ook als er plantenvoeding op de bladeren komt, kan dit de bladeren aantasten.

  Luchtzuivering

  Dankzij hun grote bladeren zijn Bananenplanten ware luchtreinigers . Ze filteren schadelijke gifstoffen uit de lucht en in ruil daarvoor geven ze ook nog zuurstof af.

  Giftig

  Bananenplanten zijn in de verste verte geen giftige planten.

  Bananenplant stekken

  De beste en gemakkelijkste methode om een Bananenplant te vermeerderen is het verwijderen van de scheut(en). Om dit uit te voeren, haal je de uitlopers van de moederplant.

  Voordat je gaat stekken, moet je ervoor zorgen dat de uitlopers ten minste 30 centimeter hoog zijn en al eigen wortels hebben.

  Laat na het verwijderen van de scheut de wond drogen voordat je het in andere grond gaat planten.