Cissus

De Cissus is een veelzijdige plant die moeiteloos het uiterlijk van je huis of kantoor verbetert en zowel stijl als onderhoudsgemak combineert. Deze plant staat bekend om zijn aanpassingsvermogen en is een uitstekende keuze voor binnenruimtes omdat hij minimaal zonlicht nodig heeft.

Kun je niet kiezen? Beantwoord 4 vragen en vind een geschikte plant.

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 • Cissus Ellen Danica
  Cissus Ellen Danica
  50 cm Ø17 cm
  € 35,00 € 33,02
 • Cissus Striata
  Cissus Striata
  20 cm Ø12 cm
  € 20,00 € 18,87
 • Cadeaubon
  Cadeaubon
  € 20,00 - € 500,00 € 20,00
 • 3 producten

  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Alles over de Cissus

  De Cissus heeft aantrekkelijke, weelderige bladeren, waardoor het een charmante aanvulling is op je interieur. Met zijn slanke stengels en levendige groene bladeren straalt deze plant een natuurlijke elegantie uit. De Cissus komt oorspronkelijk uit tropische gebieden en heeft aan populariteit gewonnen onder plantenliefhebbers vanwege de onderhoudsarme eigenschappen en het vermogen om in verschillende lichtomstandigheden te bloeien.

  Oorsprong

  De Cissus komt oorspronkelijk uit tropische gebieden en groeit goed onder gefilterd zonlicht dat door het dichte gebladerte heen valt. Het is deze achtergrond die de Cissus zeer geschikt maakt voor binnenshuis.

  Hoe verzorg je een Cissus?

  Lichteisen

  Deze gemakkelijk te verzorgen plant past zich goed aan bij weinig tot helder indirect licht. Cissus planten kunnen lagere lichtniveaus verdragen, waardoor het een geweldige keuze is voor verschillende binnenruimtes. Vermijd blootstelling van de plant aan direct zonlicht, want dit kan schade veroorzaken aan de tere bladeren.

  Water geven

  Het handhaven van de juiste vochtbalans is cruciaal voor het welzijn van een Cissus. Geef de plant water als de bovenste grondlaag droog aanvoelt. Zorg voor een goede drainage in de pot om ophoping van water te voorkomen, want te veel water kan leiden tot wortelrot. Pas de frequentie van de watergift aan op basis van de hoeveelheid licht en luchtvochtigheid in je huis.

  Temperatuur en vochtigheid

  Zorg voor een warme en gematigd vochtige omgeving voor optimale groei. Cissus planten doen het goed bij temperaturen boven 18°C en hebben baat bij af en toe besproeien of plaatsing in vochtige ruimtes, zoals de keuken of badkamer.

  Giftig

  In tegenstelling tot sommige kamerplanten is de Cissus niet giftig voor huisdieren, waardoor het een veilige en mooie optie is voor huishoudens met katten of honden.

  Vermeerdering

  De Cissus kan vermeerderd worden door de stengel af te snijden. Neem een stengel van 15 tot 20 cm en plaats deze in water. Na ongeveer 4 tot 6 weken zullen er wortels verschijnen. Geduld is belangrijk, want het kan enkele weken duren voordat er wortels ontstaan.

  Met zijn tijdloze elegantie en aanpasbare aard is de Cissus een uitstekende keuze voor zowel beginnende als ervaren plantenliefhebbers. Of ze nu in een gezellig hoekje of als centraal middelpunt in een ruimte staat, deze veelzijdige plant voegt een vleugje groen en rust toe aan elke ruimte binnenshuis.