Caryota mitis (Vissenstaartpalm)

De Caryota mitis, ook wel bekend als de Vissenstaartpalm, is een veelzijdige plant die de sfeer van je huis of kantoor verbetert. Deze palm staat bekend om zijn aanpassingsvermogen en is een uitstekende keuze voor binnenruimtes omdat hij goed groeit bij minimaal zonlicht.

Kun je niet kiezen? Beantwoord 4 vragen en vind een geschikte plant.

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 • Caryota Mitis
  Nieuw
  Caryota Mitis
  120 cm Ø24 cm
  € 53,00 € 50,00
 • Caryota Mitis
  Caryota Mitis
  150 cm Ø27 cm
  € 104,00 € 98,11
 • 3 producten

  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Alles over de Caryota mitis

  De Caryota mitis heeft elegante, veerachtige bladeren die lijken op een vissenstaart. Met zijn slanke stengels en levendig groene bladeren straalt deze palm natuurlijke elegantie uit. De palm komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en heeft aan populariteit gewonnen onder plantenliefhebbers vanwege zijn uiterlijk en onderhoudsarme eigenschappen.

  Herkomst

  De Caryota mitis komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en kan in de natuur wel 12 meter hoog worden. Ondanks zijn grootte geniet de plant vooral van het gefilterde zonlicht dat door grotere planten en bomen schijnt.

  Hoe verzorg je een Caryota mitis?

  Licht

  Deze makkelijk te verzorgen plant past zich goed aan bij weinig tot helder indirect licht. De Caryota mitis kan lagere lichtniveaus verdragen, waardoor het een uitstekende keuze is voor verschillende ruimtes binnenshuis. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, omdat dit de tere bladeren kan beschadigen. Als je merkt dat de groei van de Caryota mitis stagneert of erg traag is, kun je de plant een meter dichter bij het raam zetten.

  Water geven

  Het behouden van de juiste vochtbalans is cruciaal voor het welzijn van een Caryota mitis. Geef de plant water als de bovenkant van de grond droog aanvoelt. In de zomer heeft de plant ongeveer elke 5 tot 7 dagen water nodig. In de winter heeft de Caryota minder water nodig, ongeveer eens per 2 weken. Zorg voor een goede drainage in de pot om ophoping van water te voorkomen, want ophoping van water kan leiden tot wortelrot.

  Giftig

  In tegenstelling tot sommige kamerplanten is de Caryota mitis niet giftig voor huisdieren, waardoor het een veilige en mooie optie is voor huishoudens met katten of honden.