Chamaedorea Elegans (Mexicaanse bergpalm)

De Chamaedorea Elegans, ook bekend onder zijn bijnaam Mexicaanse bergpalm, is een tropische aanwinst voor je binnenruimte. De plant staat bekend om zijn charmante verschijning en aanpassingsvermogen.

Kun je niet kiezen? Beantwoord 4 vragen en vind een geschikte plant.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 • Chamaedorea Seifrizii
  Chamaedorea Seifrizii
  130 cm Ø24 cm
  € 74,00 € 69,81
 • Chamaedorea Elegans
  Chamaedorea Elegans
  55 cm Ø17 cm
  € 30,00 € 28,30
 • Chamaedorea Elegans
  Chamaedorea Elegans
  40 cm Ø12 cm
  € 20,00 € 18,87
 • Cadeaubon
  Cadeaubon
  € 20,00 - € 500,00 € 20,00
 • 4 producten

  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Alles over de Chamaedorea Elegans

  De Chamaedorea Elegans, ook wel Mexicaanse bergpalm genoemd, heeft veerachtige bladeren die een weelderige, groene esthetiek toevoegen aan woon- en kantoorruimtes. Met zijn slanke stelen straalt deze plant een ontspannen en tropische sfeer uit. Oorspronkelijk is de Chamaedorea Elegans afkomstig uit Mexico en Guatemala. De plant is een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten vanwege het gemak van verzorging en het vermogen om te groeien in omstandigheden met weinig licht.

  Herkomst

  In zijn natuurlijke habitat wordt de Chamaedorea Elegans aangetroffen in tropische regenwouden. Hier geniet de plant van het gefilterde zonlicht dat door het dichte bladerdak komt. Dit gegeven maakt de Chamaedorea Elegans ook erg geschikt voor kamers met indirect licht.

  Hoe zorg je voor een Chamaedorea Elegans

  Lichtbehoefte

  Deze onderhoudsarme Chamaedorea Elegans doet het erg goed bij weinig tot helder indirect licht. De plant kan lagere lichtniveaus verdragen. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, omdat dit de delicate bladeren kan verschroeien.

  Water geven

  Het zorgen voor de juiste vochtbalans is cruciaal voor het welzijn van de Chamaedorea Elegans. Geef de plant water wanneer het bovenste deel van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot goede drainage heeft om ophoping van water te voorkomen, aangezien te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Grond en bemesting

  De Mexicaanse bergpalm geeft de voorkeur aan goed doorlatende potgrond met een iets zure pH. Een mix van turf, zand en een vleugje houtskool creëert de ideale bodem. Bemest de plan tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) met plantenvoeding. Verdun hierbij wel de plantenvoeding tot de helft van de aanbevolen sterkte om overbemesting te voorkomen.

  Temperatuur en luchtvochtigheid

  Zorg voor een warme en vochtige omgeving voor optimale groei. Deze plant doet het vooral erg goed bij temperaturen boven de 18°C. Daarnaast profiteert de Chamaedorea Elegans  van regelmatig benevelen of een standplaats in vochtige ruimtes, zoals de keuken of badkamer.

  Veilig voor huisdieren

  In tegenstelling tot de meeste kamerplanten is de Chamaedorea Elegans niet giftig voor huisdieren. De plant is een veilige en esthetisch aantrekkelijke optie voor huishoudens met katten of honden.

  Stekken

  Het vermeerderen van de Chamaedorea Elegans is mogelijk door:

  • Deling: Tijdens het verpotten verdeel je de plant in verschillende planten. Zorg ervoor dat elke sectie eigen wortels heeft.
  • Stengelstekken: Als je een stengel afsnijdt, kan deze in de grond worden geplaatst om te wortelen. Het wordt aanbevolen om voor het planten van de stengel een wortelhormoon te gebruiken om het proces te versnellen. Geduld is hierbij essentieel, aangezien het enkele weken kan duren voordat er genoeg wortels zijn ontwikkeld.

  De Chamaedorea Elegans, met zijn tijdloze elegantie en relaxte karakter, is een uitstekende keuze voor zowel beginnende als ervaren plantenliefhebbers. Of de plant nu in een knusse hoek staat of als middelpunt, deze veelzijdige plant voegt een vleugje groen en rust toe aan elke binnenruimte.