Bloempotten

Een bloempot kopen is belangrijker dan je denkt! Het is de fundering van je kamerplant of kantoorplant, en zonder goede bloempot overleeft deze niet. Wij hebben daarom een aanbod geselecteerd met budgetvriendelijke, moderne en opvallende bloempotten.

Kun je niet kiezen? Beantwoord 4 vragen en vind een geschikte plant.

Oeps, we hebben geen producten gevonden. Dit betekent dat we deze producten momenteel niet aanbieden of dat je te specifiek hebt gefilterd.

Wat voor soorten bloempotten zijn er?

Of je nu geniet van een Industriële stijl, een Scandinavisch interieur of het liefst omringt wordt door kleur. Voor iedere stijl hebben we wat wils. Een plantenstandaard (bloempot op pootjes) om wat lucht te creëren of juist een altijd passende terracotta bloempot. We hebben bloempotten en plantenstandaarden in diverse materialen, kleuren en afmetingen. Zodat ook jij met een glimlach naar je kamerplant kan kijken.

Waarom is de potmaat van een bloempot belangrijk?

Je kunt een plant wel in een bloempot steken, maar dat houdt niet in dat de bloempot de juiste maat heeft. Check voordat je een bloempot en een plant met elkaar matcht dan ook altijd de potmaat. De potmaat is de diameter van de bloempot. Het is belangrijk dat de potmaat minstens 20% groter is dan de binnenpot die je ontvangt bij een kamerplant. Zo geef je de plant én de wortels genoeg ruimte om te groeien. In de meeste gevallen heeft een plant ieder jaar een nieuwe bloempot nodig. Wij raden aan om deze bloempot telkens 20% groter te kopen.

Welke verschillende soorten bloempotten zijn er?

Naast de standaard bloempot heb je ook een bloempot op poten. Oftewel een bloempot met standaard. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook veel hangende bloempotten. Ideaal voor kleine huizen of als je nog meer planten zou willen.

Het leukste aan bloempotten is dat ze tegenwoordig in zoveel verschillende maten, vormen en kleuren komen dat er altijd wel iets leuks tussen zit. Het is allang niet meer de standaard bloempot van terracotta met schotel. Nee, wat dat je van een gouden metalen bloempot of een aardewerken bloempot met gezicht erop.

Een plantenpot met of zonder gat?

Je gaat een bloempot kopen, maar kies je er een met of zonder gat? Dat ligt vooral aan het soort plant dat in de bloempot gaat. Planten die eens per week water nodig hebben kunnen al gauw last krijgen van wortelrot. Wortelrot ontstaat door te veel water, en met zo’n gat onderin de bloempot kan overtollig water weglopen. Ideaal dus!

Planten die weinig water nodig hebben, zoals de cactus of een vetplant, kun je gerust in een bloempot zonder gat zetten. Deze planten hebben zo weinig water nodig, dat wanneer je opnieuw water geeft de grond al volledig is uitgedroogd. Al kunnen planten die graag water drinken natuurlijk ook in een bloempot zonder gat. Als je maar niet te veel water geeft.

Welke verschillende soorten bloempot materialen zijn er?

Er zijn verschillende soorten bloempotten. De meest voorkomende grondstoffen voor een bloempot zijn kunststof, keramiek, terracotta, aardewerk en ijzer.

Vind je bloempotten lastige producten? Dat begrijpen wij maar al te goed! Er zijn verschillende materialen, formaten en merken waaruit je kunt kiezen. Daarom helpen wij je graag een handje. Hieronder vind je een handige lijst met de meest voorkomende materialen.

Keramiek

Bloempotten van keramiek vallen ook onder klei bloempotten. Het verschil is dat keramiek bloempotten bijna altijd geglazuurd zijn, waardoor de bloempotten ook waterdicht zijn. Bij een keramieken bloempot is het belangrijk om niet teveel water te geven. Bij een ophoping van water kunnen er barsten ontstaan in de bloempot.

Beton

Bloempotten van beton zijn gemakkelijk in onderhoud en stevig. Het materiaal is weerbestendig, duurzaam en recyclebaar. Ophopingen van water in de betonnen bloempotten kunnen zorgen voor barsten. Hierdoor is het belangrijk om een inzet te gebruiken die zorgt voor betere waterafvoer.

Kunststof en glasvezel

Bloempotten van kunststof en glasvezel zijn makkelijk te tillen, zijn weerbestendig en breken niet. In tegenstelling tot klei, terracotta en keramieken bloempotten ‘ademt’ een kunststoffen en glasvezel bloempot niet. Hierdoor kan het water in de bloempot minder snel verdampen, waardoor er gemakkelijker wortelrot kan ontstaan.

Klei en terracotta

Bloempotten van klei of terracotta kunnen gemakkelijk aangepast worden aan je eigen stijl. Het materiaal is goed te verven, is UV- en waterbestendig en kan goed tegen vorst. Een sterke bloempot dus!

Polyrotan

Een bloempot van polyrotan is een vorm van kunststeen dat lijkt op graniet. Bloempotten van polyrotan zijn weer- en waterbestendig. Steenharde bloempotten dus!