Lepelplant (Spathiphyllum)  stekken

De Lepelplant, oftewel Spathiphyllum, is naast bijzonder opvallend ook extreem luchtzuiverend. Aangezien de Lepelplant zo populair is, begrijpen we maar al te goed dat je hem graag zou vermeerderen. Qua uiterlijk lijkt de Lepelplant op bloeiende Anthuriums.

Benodigdheden

  • Lepelplant (Spathiphyllum)
  • Schaar of mes
  • Desinfectiemiddel of pure alcohol
  • Oude handdoek
  • Bloempot met verse potgrond

Lepelplant stekken in 4 stappen

Stap 1: Desinfecteren

Maak eerst het mes schoon dat je wellicht gaat gebruiken.

Houd het mes onder heet water en maak het goed schoon. Zo vermijd je dat je onnodig bacteriën overbrengt tijdens het stekken.

Heb je toevallig desinfectiemiddel of pure alcohol? Desinfecteer het gereedschap dan na het afspoelen. Weg met die bacteriën en schimmels!

Stap 2: Graaf de plant uit

Graaf eerst de Lepelplant uit. Zowel de moederplant als de stek. Je kunt het beste de plant uit de pot halen en de potgrond verwijderen. Door de plant en de stek uit te graven verminder je schade aan de wortels, de stek en moederplant.

Stap 3: Scheur de stek los

Je vermeerdert een Lepelplant door de plant in delen te scheuren. Pak de stek en de moederplant stevig vast, en haal de plant voorzichtig uit elkaar.

Het is belangrijk om de wortels van de stek te scheiden van de moederplant. Het beste is om hiervoor lauw stromend water te gebruiken. Dit maakt de potgrond los, zodat je de wortels gemakkelijk uit elkaar kunt halen.

Als het niet gemakkelijk is om de stek los te halen, kun je het mes gebruiken om de wortels los te halen.

Stap 4: Verzorgen van de stekken

Als je de stekken hebt, kun je ze verpotten in een eigen bloempot. Zorg ervoor dat je verse potgrond gebruikt. Verse potgrond bevat voedingsstoffen die de stekken nodig hebben om sterker te worden.

Zet de stekken op een plek met indirect zonlicht, en houd de grond licht vochtig.

Shop onze Lepelplanten

Volg ons op Instagram