Populaire planten

De keuze voor een kamerplant kan lastig zijn. Daarom hebben we de meest populaire kamerplanten voor je uitgelicht.

Kun je niet kiezen? Beantwoord 4 vragen en vind een geschikte plant.

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 • Areca palm
  Areca palm
  90 cm Ø21 cm
  € 42,45 € 35,08
 • Bananenplant
  Bananenplant
  75 cm Ø24 cm
  € 45,45 € 37,56
 • Regenwoud Ecosysteem DIY
  Regenwoud Ecosysteem DIY
  25 cm Ø23 cm
  € 35,95 € 29,71
 • Ananasplant
  Ananasplant
  35 cm Ø12 cm
  € 25,45 € 24,01
 • Beaucarnea recurvata
  Beaucarnea recurvata
  90 cm Ø24 cm
  € 45,45 € 42,88
 • Calathea Triostar
  Calathea Triostar
  85 cm Ø19 cm
  € 31,45 € 29,67
 • Asparagus Ecosysteem Egg
  Asparagus Ecosysteem Egg
  30 cm Ø18 cm
  € 45,95 € 37,98
 • Zamioculcas Zamiifolia
  Zamioculcas Zamiifolia
  90 cm Ø21 cm
  € 38,95 € 36,75
 • Monstera Deliciosa
  Monstera Deliciosa
  70 cm Ø21 cm
  € 31,45 € 29,67
 • Dracaena Marginata
  Dracaena Marginata
  125 cm Ø24 cm
  € 37,45 € 35,33
 • 10 producten

  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Meest populaire kamerplanten bij Studioplant

  Ons assortiment kamerplanten bestaat uit zo’n 55+ plantensoorten. Door de hoeveelheid soorten en verschillende planten, kan de keuze voor een kamerplant lastig zijn. Om het je makkelijker te maken, delen we de 10 meest populaire planten die onze klanten het vaakst een thuis hebben gegeven.

  1. Bananenplant (Musa)

  Met stipt op nummer een de bananenplant, oftewel Musa. De Bananenplant is een tropische luchtzuiverende kamerplant die gedurende het jaar één keer per week water nodig heeft. Als je de plant daarnaast een neerzet op een zonnige plek, dan stelt de verzorging nog maar weinig voor. Een groot voordeel van de bananenplant is dat de plant niet giftig is.

  2. Alocasia (Olifantsoor)

  Ook de plantensoort Alocasia is erg populair. In ons lijstje staan zowel de Alocasia Portadora en de Alocasia Zebrina hoog. Alocasia planten staan ook wel bekend als Olifantsoor. Van origine komt de Alocasia uit de bossen van Zuidoost-Azië. Zowel in de natuur als bij jou thuis krijgt de Alocasia krijg veel indirect licht, en één keer per week een slok water.

  3. Kentia palm

  De Kentia palm is een vrij uitzonderlijke kamerpalm. In tegenstelling tot de meeste palmen staat de Kentia palm graag in de halfschaduw. Hij doet het goed als je ongeveer eens om de tien dagen water geeft. Dit maakt de Kentia palm een makkelijke plant, die zelfs in een ietwat donker hoekje tot zijn recht komt.

  4. Strelitzia (Paradijsvogelplant)

  De Strelitzia is het perfecte voorbeeld van een tropische kamerplant. Je kunt de plant ook wel kennen onder zijn bijnaam Paradijsvogelplant. Waar je de plant ook neerzet, sfeer gegarandeerd. Met veel direct zonlicht en iedere week een flinke slok water groeien er prachtige grote bladeren. Ondanks dat de bloemen van de Strelitzia enkele jaren op zich laten wachten, wordt het wachten zeker beloond.

  5. Ficus (Rubberplant)

  Ook de Ficus behoort tot de populaire plantensoorten. Met name de Ficus Elastica is een zeer geliefde variant. Ficussen zijn uitstekende luchtzuiverende planten. Dit komt voornamelijk door het grote blad van de plant. Door de luchtzuiverende kwaliteiten is de Ficus een ideale badkamer- en kantoorplant. Van origine komt de Ficus uit de regenwouden van Zuidoost-Azië. Het liefste krijgt de plant veel indirect zonlicht, net als in de natuur.

  6. Goudpalm (Areca palm)

  Je herkent de Areca palm aan zijn goudgele lange bladeren. Dankzij zijn prachtige bladeren en de geeloranje vruchten die de plant kan produceren heeft de Areca palm de bijnaam Goudpalm gekregen. Zo noemen we de plant dan ook graag. De Areca palm staat graag op een standplaats met indirect zonlicht en krijgt daar het liefste iedere week een beetje water.

  7. Ananasplant (Bromelia Ananas)

  Net als andere Bromelia’s is de Bromelia Ananas, oftewel ananasplant, een bloeiende kamerplant. Vanuit de kern van de plant groeit een kleine Ananas. De Ananas zelf is niet direct erg smaakvol, maar sfeervol is de plant wel. Een ware aanwinst voor je huis of kantoor. Je kunt een ananasplant het beste neerzetten op een plek met veel indirect licht.

  8. Calathea

  De Calathea Triostar is vanwege zijn bladeren een populaire kamerplant. Zijn bladeren variëren van groen, roze, oranje tot paars. Een sfeervolle plant dus! Ondanks dat de Calathea prachtig is, is het niet de makkelijkste plant om te verzorgen. De Calathea kan nogal veeleisend zijn over zowel de standplaats als de watergift. Zodra je de Calathea leert kennen is het moeizame begin het allemaal waard.

  9. Monstera Deliciosa

  De Monstera Deliciosa is een plant die al jaren zeer populair is. Het verzorgen van de Monstera is vrij gemakkelijk. Of de plant nu veel of weinig indirect zonlicht krijgt maakt hem weinig uit. Ditzelfde geldt voor de watergift, die mag je best eens vergeten. Met zijn hartvormige blad is de Monstera een mooie kamerplant om cadeau te geven aan een speciaal iemand!

  10. Bromelia Guzmania

  De Bromelia is een opvallende kamerplant dankzij zijn kleurrijke bloem. De bloem komt tevoorschijn uit een groen bladerdek. Bloemen van de Bromelia bevatten haren en schubben die vocht en voeding opnemen. Je kunt Bromelia's herkennen aan zijn vele kleuren, van helder rood tot diep paars. Een sfeervolle aanwinst voor je interieur!