Polyscias Aralia verzorgen

Een Polyscias is een kamerplant met het uiterlijk van een boom. De plant groeit compact en rechtop. De Polyscias heeft een exotische uitstraling. In de natuur krijgt de Polyscias bloemen van minimaal 7 cm. Helaas bloeit de Polyscias niet binnenshuis. Wat wel handig is, is dat de kamerplant er langzaam groeit. Zo weet je zeker dat je er lang van kan genieten.

Indirect zonlicht

Water 1x per week

Giftig

Niet luchtzuiverend

Hoe verzorg je een Polyscias?

Standplaats

De Polyscias staat graag op een plek met veel licht. Het beste is een standplaats met indirect zonlicht. De Polyscias geeft de voorkeur aan een plaats naast een raam op het westen of oosten. Een plekje bij het zuiden kan natuurlijk ook. Zorg er dan wel voor dat de plant minstens 2 meter van het raam staat. Een plek op het noorden heeft waarschijnlijk te weinig licht. Als een Polyscias te weinig zonlicht krijgt, zal de plant zijn bladeren verliezen. Krijgt de Polyscias te veel licht, dan zullen de bladeren verbranden.


Waterbehoefte

Het is belangrijk om de grond van de Polyscias altijd licht vochtig te houden. Je kunt dit controleren met een vinger in de grond. Laat de Polyscica's nooit uitdrogen. Ook niet in de winter. Het beste is om de Polyscica's het hele jaar door één keer per week water te geven. In de winter mag het een kleinere hoeveelheid zijn.


Plantenvoeding

De Polyscias verbruikt vanaf het voorjaar veel energie voor bladgroei. Hierdoor heeft de plant extra voedingsstoffen nodig. Je kunt de voedingsstoffen toedienen door middel van plantenvoeding. Wij adviseren om eens in de twee weken plantenvoeding te geven. Vanaf het voorjaar tot de herfst. Na de herfst en in de winter is het beter om geen extra voeding te geven. In het najaar kan plantenvoeding juist schadelijk zijn voor de Polyscias.


Verpotten

Wij adviseren de Polyscias eens in de 2 jaar te verpotten, en wanneer de pot te klein wordt natuurlijk. Het verpotten van de Polyscias geeft de plant nieuwe voedingsstoffen en meer ruimte voor wortelgroei. De nieuwe luchtige potgrond is ook erg goed voor de watergift. De beste periode om te verpotten is het voorjaar.


Temperatuur

De meest ideale temperatuur voor een Polyscias, ook wel bekend als Aralia, ligt meestal tussen de 15 en 24 graden Celsius. Hij houdt van een gematigd temperatuurbereik en kan ook iets koelere omstandigheden verdragen.


Snoeien

Snoeien kan worden gedaan voor onderhouds- en vormgevingsdoeleinden. Af en toe snoeien helpt bij het verwijderen van dode of vergeelde bladeren, het controleren van de grootte van de plant en het bevorderen van een bossige groei. Het knippen van langwerpige of te lange takken van de Polyscias kan ook helpen om een compactere en aantrekkelijkere vorm te behouden.


Ziektes en bijzonderheden

De Polyscias is niet vatbaar voor ziekten en plagen. Rouwvliegen en wortelrot kunnen altijd voorkomen, hoewel dit meestal te wijten is aan onzorgvuldige verzorging.

Shop onze Polyscias

Volg ons op Instagram